Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Rántott kutyaszelet? Elfogyott!
2008. július 15.

Kutya egy világ jön a kutyahusi kedvelőire Pekingben. Nem szerepelhet kutyahús a szállodák és vendéglátó helyek étlapján az augusztusi olimpia és a szeptemberi paralimpia idején. Még a pult alatt sem szolgálnak fel csirkének látszó kutyát, mert bár az olimpia nemzetek feletti, a szőrös négylábúakat a legtöbb országban simogatni szeretik, nem megenni.

A kínai főváros élelmiszerbiztonsági hivatala az olimpiai eseményekkel szerződött helyi szállodáknak már júniusban megtiltotta, hogy kutyahúsból készült ételt szolgáljanak fel, sőt azt is kikötötte, hogy a hagyományos gyógydiétáknál is világosan fel kell tüntetni, ha eb is került beléjük.

A hivatal azonban a város összes éttermére is kiterjesztette a rendelkezést attól tartva, hogy a kutyamenük felháborítják az állatvédő szervezeteket és a nyugati világból érkezett látogatókat.
A kutyahúst a dél-koreai konyha is előszeretettel használja, s az 1988-as szöuli olimpia idején hasonló okokból szintén felfüggesztették az ilyen fogások feltálalását.

És kedves európaiak, akik a szőrmókokat, és kevésbé szőrös ebeket inkább sétáltatni és dögönyözni szeretik, egy fél gondolatfoszlányt se fecséreljünk arra, hogy feltegyük a kérdést: mi lesz az olimpia után?

forrás: www.csakjohirek.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Peking
Kína