Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Idén még ingyenen használhatja a területet a Sziget Kft.
2008. június 17.

Demszky Gábor főpolgármester június 10-én felfüggesztette a Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottság azon döntését, amely további három évre ingyenes közterület-használatot biztosított volna Sziget Kft-nek a Hajógyári szigeten. Az idei fesztivált a döntés nem érinti, áll a főpolgármester közleményében.

A Főváros és a Sziget Kft. között tavaly ősszel indultak meg a tárgyalások egy hosszú távú együttműködési megállapodásról, amely egyaránt világosan tartalmazza, hogy a következő években mit nyújt az önkormányzat a rendezvénynek és mit vár a milliárdos nagyságrendű közterület-használatért cserébe. A készülő új megállapodás nem vonatkozik a 2008-as rendezvényre, hiszen annak szervezése és a jegyek értékesítése már a tárgyalások megkezdése előtt megkezdődött. Májusban azonban a többi nagyrendezvénnyel együtt a Sziget Fesztivál is változatlan feltételekkel három évre kapta meg az igényelt közterületet a bizottságtól.

A főpolgármester azért függesztette fel a döntést, hogy a 2009-es és 2010-es rendezvényre már az új megállapodás feltételei vonatkozzanak. A Főváros célja, hogy a mintegy 2,6 milliárd forint értékű közterület-használatért cserébe a rendezvény szervezői világos feltételek mentén hasonló nagyságrendű ellenszolgáltatásokat nyújtsanak. Ide tartozik a zöldfelületek fesztivál utáni rehabilitációja, a Sziget higiénés körülményeinek fejlesztése, a parkolási körülmények javítása és az idegenforgalmi marketingben való szorosabb együttműködés.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország