Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

WHO-Idén 60 éves
2008. június 16.

Idén ünnepli az Egészségügyi Világszervezet (WHO) fennállásának 60-adik évfordulóját. A születésnap alkalmából a nemzetközi szervezet számos kezdeményezést és kampányt indított útjára az első félévben, és további események is várhatóak az év folyamán.

A 60-adik évforduló alkalmából szervezett akciók közül érdemes kiemelni a nemzetközi fotókiállítást, amelynek témája: „A mi egészségünk, a mi jövőnk”. Ezen kívül meghirdettek egy akciót „Pillanatfelvételek a globális egészségről” címmel, amelynek lényege az volt, hogy minden nap, egy azonos órában, a világon bárhol az emberek egy-egy fotót készíthettek a saját vagy családjuk egészségével kapcsolatban, vagy valamilyen más egészségügyi témát érintően.
Kiemelt helyen szerepelt az idei jubileumi programban az Egészség Világnapja is április elején, amely idén a klímaváltozásra hívta fel a figyelmet.
Októberben jelenik majd meg a WHO idei egészségügyi jelentése, amely a világ egészségügyi helyzetét, a legégetőbb problémákat, a legfontosabb tennivalókat és az általános egészségügyi adatokat tartalmazza majd.
Az évet egy olyan könyvnek a bemutatója zárja, amely a WHO 60 éves történelmét foglalja össze, és várhatóan decemberben jelenik meg.

forrás: www.utazaselott.hu