Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Egészségügyi tippek a felhők felett
2008. június 11.

Már elkezdődött a nyári utazási szezon, amikor egyre többen ülnek repülőre, hogy valamilyen távoli mediterrán országban töltsék el szabadságukat. A gyakori üzleti utazók már tisztában vannak a repülés egészségügyi tudnivalóival, ugyanakkor azoknak, akik csak évente egyszer repülnek, érdemes néhány jó tanácsot megfontolniuk.

Nyaraláskor leégés ellen a naptej, napszúrás ellen a szalmakalap véd. És a betegségek ellen mi óv meg téged?

A legtöbb embernek nincs semmilyen problémája, amikor repül, ugyanakkor még ennél is biztonságosabbá és komfortosabbá lehet tenni a repülést. Néhány tippet összegyűjtöttünk a nyaralóknak.

Bizonyosodjunk meg róla, hogy minden szükséges gyógyszerből eleget csomagoltunk-e a kézipoggyászba. Konzultáljunk a háziorvosunkkal arról, hogy kell-e változtatni a gyógyszereink adagolásán, amennyiben az úti cél országban más időzóna van, így változnak az étkezési és alvási periódusaink. Ügyeljünk arra is, hogy a teljes utazás idejére elegendő gyógyszert vigyünk magunkkal a repülőre, átszállás esetén készítsünk be extra adagot is, mert előfordulhat, hogy a várakozási idő több lesz az előre tervezettnél.

Ha valaki cukorbetegként vagy epilepsziásként repül, akkor kérjen egészségügyi igazolást és információs adatlapot a betegségéről. Ez segíthet egy esetleges rosszullétnél. A kézipoggyászban legyen velük az orvosuk neve és telefonszáma, akit vészhelyzet esetén hívni lehet, illetve a szedett gyógyszere mellé érdemes az adagolást és a roham esetén való használati utasítást is mellékelni.

A repülőgép levegője általában a légkondicionáló miatt száraz, ezért érdemes ásványvizet, alkoholmentes üdítőt és gyümölcslevet fogyasztani az út alatt, hogy elkerüljük a kiszáradást.

forrás: www.utazaselott.hu