Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Télire összemegy a Ryanair útvonal-hálózata
2008. június 06.

A Ryanair fapados légitársaság várhatóan hamarosan bejelenti, hogy az idén télen 20 repülőgépet parkoló pályára állít a csökkenő kereslet miatt – értesült a Travel Weekly.

Pedig a fapados óriás komoly nyereséget ért el a márciusban véget ért tavalyi pénzügyi év során, a májusi forgalmi adatok pedig rekordot döntöttek. Michael O’Leary azonban arra figyelmeztetett, hogy a Ryanair nyeresége zuhanni fog, amennyiben az olajár hordónként 135 dollár körül marad. A Ryanair a múlt hónapban ötmillió utast szállított, 22 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Elemzők emlékeztetnek, hogy más légitársasági vezetőkkel ellentétben O’Leary nem igyekezett határidős üzletekkel bebiztosítani magát az olajár-emelkedésre, miközben például a British Airways még mindig 85 dolláros hordónkénti áron vásárolja az üzemanyagot.

Az easyJet egyébként március végén már tett egy fontos lépést költségeinek csökkentése érdekében, amikor bezárta a dublini call centerét, ahonnan 40 embert bocsájtott el. Így ma már csak két telefonos ügyfélszolgálatot üzemeltet Európában, egyet Németországban, egyet Romániában.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Írország