Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kalauz Szlovákiába utazóknak
2008. május 17.

A Szlovák Nagykövetségen rendezték meg csütörtökön Pálffy István, Szlovákia konyha-kultúra-kalauz című útikönyvének bemutatóját. A nézők által tavaly a legnépszerűbb hazai Híradósnak választott szerző, hat hét alatt járta be a Felvidéket.

A rendezvényt Soňa Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal Budapesti Képviseletének vezetője és Juraj Migaš, a Szlovák Köztársaság nagykövetének beszéde nyitotta meg. A nagykövet hangsúlyozta, bízik benne, hogy a könyvben olvasott élmények ösztönzésképpen hatnak a magyarokra, akik ezt követően ellátogatnak majd Szlovákiába.

Pálffy István nem először ragad tollat, Horvátország, Erdély és Csehország konyha-kultúra-kalauzai után Szlovákia című könyve negyedik a sorozatban. A kötet alapját, azok a tapasztalatok adják, amelyeket utazásai során gyűjtött a szerző, aki a hathetes út alatt több mint 200 oldal jegyzetet írt és 2000 fényképet készített. Mindezt, pontos történelmi és gasztronómiai ismeretekkel kiegészítve, saját készítésű fényképeivel illusztrálva szedte kötetbe. A szerző elmondta, véleménye szerint a szlovák magyar jó viszony kialakításában fontos szerepet játszik a kommunikáció. Ennek kialakításához szimbolikus lépések szükségesek, ilyen például ez a könyv is. Könyvében szakít a beidegződött magyarság kliséivel, a kultúrák párbeszédére helyezi a hangsúlyt, egy olyan viszonyra, amelyre lehet és kell építeni a népek együttélésében. A bemutató szlovák szokásoknak megfelelően a könyv keresztelőjével zárult.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Szlovákia