Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megnyitották Montecristo szigetét
2008. április 02.

Megnyílt a turisták előtt a Tirrén-tenger utolsó titokzatos szigete, az Elbától délre elterülő Montecristo, Alexandre Dumas híres regényének egyik helyszíne.

A 14 négyzetkilométeres területre idáig csak iskolák, kutatók, műszaki szakemberek léphettek. A felügyeleti szerv, a Toszkánai Szigetek Park, legutóbbi tanácskozásán módosította a szabályt és engedi a látogatásokat, igaz, erősen korlátozott számban.

Évente csak ezren járhatják be a vadregényes, szurdokkal, barlangokkal teli szigetet, de ők is kizárólag vezetővel. A jelentkezés interneten történik, utána már csak azt kell kivárni, hogy az ember sorra kerüljön. Arra azonban mindenkinek számítania kell, hogy a látogatást megelőző napon részt kell vennie egy előadáson, amely ismerteti a sziget ökológiai érdekességeit és felhívja a figyelmet azok megóvására. Az ezer látogatón kívül további kétezer ember kap évente lehetőséget, hogy megtekintse az egyetlen kikötő, a Cala Maestra mellett lévő természetes múzeumot - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

A szigeten, amelynek állandó lakosa csupán az őr és a családja, van egy 17. századi villa, amely antik kolostor maradványa és a San Mamiliano barlang, amely arról nevezetes, hogy a 4. században itt húzódott meg a vandálok elől menekülő palermói püspök.

Érdekesek a tengeri barlangok is, amelyeket sirályok népesítenek be és amelyek alkalmi pihenőül szolgálnak a delfineknek, a barátfókáknak.

forrás: www.Stop.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Olaszország