Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Vasárnaptól Ferihegy is csatlakozik Schengenhez
2008. március 25.

A ferihegyi repülőtér március 30-án, a nyári menetrend bevezetésével egy időben csatlakozik a schengeni rendszerhez, ettől a naptól kezdve nem ellenőrzik az övezeten belül közlekedő utasokat. A határőrök bódéit hamarosan lebontják, így nagyobb hely marad az utasbiztonsági ellenőrzésekre.

A schengeni egyezményhez tavaly decemberben csatlakozott országok nemzetközi repterei mind március 30-án vezetik be az új határőrizeti rendszert. A nem schengeni utasok útiokmányát természetesen továbbra is szigorúan ellenőrzik, és a változás nem érinti a poggyászok ellenőrzését.

Március 30-tól a 2A terminál szolgálja ki a schengeni, a 2B terminál pedig a nem schengeni forgalmat. Az 1-es terminál a schengeni és a nem schengeni utasokat is fogadja, itt egy üvegfal választja el a két zónába utazókat. A schengeni 2A és a nem schengeni 2B terminált egy átszállófolyosó köti össze, ahol hat új, két irányba nyitható útlevélellenőrző pult kapott helyet.

A Budapest Airport az elmúlt két évben több mint 100 millió forintot költött a repülőtér schengeni követelményeinek megfelelő átalakítására. Tavaly a Ferihegyi repülőtér 2-es terminál utasforgalmának 52 százaléka közlekedett a schengeni övezetbe. Az 1-es terminálon többségben voltak a nem schengeni országokba utazók, részarányuk 66 százalék volt. (MTI-index.hu)

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország