Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Turistadömping húsvétra Csehországban
2008. március 20.

Mintegy 230-250 ezer külföldi turistát várnak a húsvéti ünnepeken Csehországba. Ez 8-10 százalékkal több, mint a tavalyi húsvétkor - közölte szerdán Prágában Tomio Okamura, a cseh utazási irodák szövetségének szóvivője.

A külföldi turisták egyharmada - elsősorban a katolikus olaszok és a spanyolok - Prágába látogat. Nagy számban érkeznek Csehországba németek, osztrákok és lengyelek is, de ők elsősorban a hegyvidéki üdülőközpontokat látogatják. Folyamatosan emelkedik a nagyon fizetőképes orosz turisták száma is; kedvező, hogy a pravoszláv húsvét az idén későbbre esik, mint a katolikus. Ugyanakkor Prágában és a kedvelt turistaközpontokban ezekben a napokban ismét számos szolgáltatás drágulásával lehet számolni, tavaly húsvétkor a kimutatások szerint mintegy 25 százalékkal ugrott meg az árszint.

A cseh utazási irodák szövetségének felmérése szerint a külföldi turisták idén a nem egész egy húsvéti hét alatt mintegy ötmilliárd koronát költenek el Csehországban. Tavaly a cseh idegenforgalmi bevételek meghaladták a 130 milliárd koronát. (MTI-Panoráma)

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Prága
Csehország