Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Könyvajánló: Miért nem bírjuk a digókat?
2000. szeptember 11.

Könyvajánló: A "Miért nem bírjuk" sorozat új kötetéről, a Miért nem bírjuk a digókat c. könyvről röviden.

A mellbevágó sorozatcím ne tévesszen meg senkit, idegengyűlöletről szó sincs. A szerzők csokorba gyűjtötték az egyes nációkról mások tudatában kialakult sommás megállapításokat, közhelyeket. Az olvasó - reméljük- bírni fogja az adott ország népét, vicceit, szokásait, s talán elgondolkodik azon is, hogyan vélekednek róla más népek.

A most megjelent "Miért nem bírjuk a digókat" c. könyv elején egy piros szappantartó alakú Maseratiban egy tipikus digó, tipikus napszemüvegben, jellegtelen bőrkabátjában bíztatóan néz a jövőbe.

Rövid ízelítő a könyvből: "Az olasz nyelv szépségeinek egyike az a könnyedség, amivel dimenziókat, értéket és jelentést képes megváltoztatni pusztán azzal, hogy a főnevek és melléknevek végére a toldalékokfeneketlen kincsestárából odabiggyeszt egyet. Az olasz férfiak, ha egy szép nőről (bella donna) hallanak, rögtön firtatni kezdik, vajon tényleg olyan lélegzetelállítóan gyönyörű (bellissima)-e, vagy csak csinos (bellina), esetleg másodvirágzásátéli (bellona), netán épp megüti a mértéket (belloccia)? Vajon lenyűgözően dús idomokkal rendelkezik (donnona) vagy filigrán, nádszálkarcsú (donnina)?..."

A könyvből pontosabban megismerhetjük az adott ország lakóit, mint bármely más útikönyvből, ráadásul sokkal szórakoztatóbb, tanulságosabb.

Solly Martin: Miért nem bírjuk a digókat?
2000 Pannonica (ford.: Borsovszky Éva)
Eredeti cím: Xenophobe's guide to Italians
990 Ft

Eleven

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Olaszország