Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Love at first flight - Budapest
2008. február 17.

Budapesti járattal avatták Norvégia új fapados repterét Valentin napon.

2008. február 14-én szállt fel a Norwegian Airlines első járata az Oslótól 60 km-re fekvő norvégiai Rygge repülőtérről, amelyet ezzel a járattal nyitottak meg ünnepélyesen. A Norwegian Air Shuttle számos járatot indít majd ebből a légi kikötőből, a célállomások között szerepel például Athén, Barcelona, Berlin, Varsó és London is, de az első felszálló gép úti célja Magyarország, Budapest-Ferihegy. A járat indítását segítette a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére létrejött Légi Marketing Alap is, amelynek felhasználásával az érintett norvég és svéd területeken népszerűsítik az új járatot és Magyarországot mint turisztikai célpontot.

A járatnyitáshoz a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére nagyszabású nyitórendezvény is társult az MT Zrt., a Norwegian és a Rygge repülőtér szervezésében, amelyen részt vett a norvég közlekedési miniszter, a reptértulajdonos konzorcium elnöke és a Norwegian elnök-vezérigazgatója egyben fő tulajdonosa, valamint Bozi Lajos, hazánk oslói nagykövete. A mintegy hatszáz meghívott vendégnek és az első járat 178 utasának a Magyar Turizmus Zrt. képviselői hazánkat népszerűsítő prospektusokkal és ajándékokkal kedveskedtek. A magyar gasztronómiát a Danubius Hotels (Radisson SAS Béke) szakácsainak ételkülönlegességei, továbbá magyar pezsgők és borok képviselték, kultúránk bemutatásáról pedig a Duna Együttes zenészei és táncosai, valamint a Balázs Jazz Trió gondoskodott.

A reptéravató rendezvényre a norvég légierő vadászgépeinek kíséretében érkezett meg a Norwegian legújabb B-737-800-NG típusú, 180 személyes, környezetkímélő technológiákkal felszerelt repülőgépe, amely az esemény záróakkordjaként 18.00-kor startolt 178 utasával Budapest-Ferihegy felé.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Norvégia