Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A Budapest Airport eladta a ferihegyi minibusz-szolgáltatást
2008. január 07.

A Budapest Airport (BA) bejelentette, hogy az értékesítési szerződés aláírása után a Credit Expo Kft. január elsején átvette a repülőtéri minibusz-üzletág üzemeltetését.

A Budapest Airport és a Credit Expo Kft. részletes szolgáltatási szerződésben rögzítette az új minibusz-szolgáltatás keretrendszerét, amely több minőségjavító fejlesztést is tartalmaz. Az új tulajdonos 30 új, tizennégy üléses, légkondicionált busz üzembe állításával bővíti a minibusz-flottát. Interneten, telefonon és személyesen is elérhető utasbarát jegyértékesítést alakít ki, így 2008 februárjától az utasok a világ bármely pontjáról megvásárolhatják jegyüket. A flotta irányítása és tervezése GPS segítségével zajlik majd.

Az átalakítások várhatóan február végén fejeződnek be, tavasztól az utasok már egy teljesen megújult szolgáltatást élvezhetnek. A BA azért döntött az üzletág kiszervezése mellett, mert kizárólag a repülőtér-üzemeltetéshez kapcsolódó alapfeladatokat kívánja ellátni. A minibusz-szolgáltatás nem tartozik szorosan egy reptér-üzemeltető feladatai közé. Azt sokkal hatékonyabban és jobban tudják üzemeltetni az erre szakosodott professzionális vállalatok.

A minibusz-üzletágban valamivel több, mint 200-an dolgoznak. Rájuk az értékesítést követően is vonatkozik a Budapest Airport hatályos Kollektív Szerződése. A szerződést a munkavállalók képviselőivel tartott konzultációkat követően írta alá a Budapest Airport, akik támogatták a tranzakciót.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország