Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Indul a fejlesztés Ferihegyen
2007. december 22.

205 darab 12,9 négyzetméteres konténerben összesen 3200 négyzetméternyi iroda és szolgálati helyiség - számokban kifejezve ekkora lesz az az ideiglenes városész, amelynek építése szombaton kezdődött meg a Budapest Airport 2-es terminálja mellett.

Az első kék-ezüst színű konténerek szombaton érkeztek meg a Ferihegyi repülőtérre, amellyel kezdetét vette a konténerváros építése. A konténerváros létrehozására a 2A és 2B terminált összekötő BUD Skycourt nevű új terminálépület építése miatt van szükség, hiszen az utasvárócsarnok fejlesztése miatt számos cégnek kell új, ideiglenes iroda- és munkahelyiségeket biztosítani. Ide költöznek többek között a repülőtér földi kiszolgáló vállalatai is. Ez a projekt a Budapest Airport (BA) BUD Future elnevezésű programjának első lépcsője.

A BA 2011-ig 65 milliárd forintot költ a repülőtér fejlesztésére. A kétszintes, felülről nézve H-alakú konténerváros naponta 300-350 ember számára biztosít majd iroda-, tárgyaló- és öltözőhelyiséget. A létesítményben központi fűtés és klímaberendezés is lesz, kényelmük, technikai felszereltségük pedig megfelel minden kívánalomnak. Várhatóan három-négy évig, a T2 teljes megújulásáig lesz szükség a különleges építményre.

A konténerváros mellett 7300 négyzetméteres burkolt parkoló és kiszolgáló terület is épül, az átadást 2008 első hónapjaira tervezi a Budapest Airport.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország