Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Az Alitalia felvirágoztatását tervezi az Air France-KLM
2007. december 27.

Az Air France-KLM az Alitalia felvirágoztatását és újrapozícionálását tervezi, támogatja a légitársaságot abban, hogy újra erős, a nemzetközi színtéren jelenlévő, nemzeti légitársasággá váljon.

A kibővült légitársaság-csoport így három erős, egymást kiegészítő légitársaságra támaszkodva egyedülálló hálózatot kínálhat majd utasainak.

Az Air France-KLM a következő visszavonható ajánlatot tette az Alitalia-nak: az Alitalia részvények 100%-ának átvétele részvénycsere formájában, az Alitalia átváltható kötvények 100%-ának megvásárlása és legalább 750 millió eurós azonnali tőkeinjekció tőkemelés formájában, amelynek fedezete teljes mértékben Air France-KLM részvénykibocsátás, az új részvények minden részvényes számára jegyezhetők.

A befektetés nagy részét egy hatalmas fejlesztési program keretein belül használják fel. A program a fedélzeti szolgáltatások, az utastér (ülések, belső design, szórakoztatás stb.), valamint a földi kiszolgálás átalakítását is magában foglalja. Az Air France-KLM felmérése szerint az Alitalia flotta modernizálása elsődleges fontossággal bír.

Első lépésben a rövid- és középtávon üzemeltetett MD80-asok és a hosszú távú B767-esek teljes felújítását tervezik. A korrekciós intézkedések után további beruházások gondoskodnak a flotta fejlesztéséről, megnyitva az utat az Alitalia számára hálózatának egy egészséges pozícióból kiinduló bővítésére. Az Air France-KLM fellendítési és újrapozícionálási terve nem jelent felesleges többlet terheket az Alitalia jelenlegi terveihez képest.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Olaszország