Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Szárnyakat adnak Ferihegynek
2007. október 01.

A BUD Future fejlesztési program első fázisában, 2011-ig több mint 65 milliárd forintot költünk a ferihegyi repülőtér modernizálására és bővítésére - jelentette be Dimitrios Gatsonis, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgató-helyettese a turizmusfejlesztésről szóló konferencián.

A 2A és 2B terminál összekapcsolásával BUD Skycourtnek nevezett központi részt alakítanak ki üzletek és éttermek széles kínálatával. Az 1-es terminál jelenlegi épülete 2010-ben már csak az induló utasokat fogadja, a terminál mellett új érkezési csarnok épül, a fejlesztés eredményeként duplájára nő a terminál kapacitása. A többfunkciós Airport City önálló városrészként jelenik majd meg, és szállodát, konferenciaközpontot is magában foglal.

Az infrastrukturális beruházások mellett nagy hangsúlyt fektetnek az útvonalhálózat fejlesztésére is. A járatfejlesztési stratégia lényeges eleme a hagyományos és a diszkont légitársaságok kedvező arányának fenntartása, párhuzamosan a további diszkont bővítéssel. A Malév OneWorld tagságát kihasználva Ferihegyet regionális OneWorld központtá kívánják fejleszteni. Lényeges elem a versenyképes díjszabás életbe léptetése, valamint a hosszú távú, tengerentúli járatok Ferihegyre csábítása is.

A szakember rámutatott, hogy a repülőtéri marketing csak sikeres desztinációs marketinggel együtt lehet sikeres.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország