Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Környezetbarát vendéglátás a luxushotelekben
2007. július 16.

Légpárnás autók, tengeri teknősvédelem, "korallzátony-fejtágítások" és "zöld éttermek" fémjelzik a vendéglátóipar csúcsának környezetvédelmi erőfeszítéseit - a Nemzetközi Ökoturisztikai Társadalom (International Ecotourism Society) megállapítása szerint. Az USA utazóinak több mint kétharmada a szállodák feladatának tekinti a "környezet aktív védelmét, beleértve a helyi közösségek támogatását is", míg 70 százalékuk felárat is hajlandó fizetni, hogy "felelős környezeti hozzáállású" hotelben szállhasson meg.
A Maine állambeli The White Barn Inn & Spa butikhotel elektromos légpárnás autóval küzd a kipufogógázok okozta légszennyezés ellen. A bostoni Langham Hotelben lévő Café Fleurit "Zöld Étteremként"ismerték el, és ezáltal Boston első szállodai vendéglátóhelye lett, amelyet a Zöld Szállodák Szövetsége (Green Restaurant Association - www.dinegreen.com) elismert.
A Hyatt Key West Resort & Marina is immár zöld úton jár. Csatlakozott az állam környezetvédelmi minisztériumának Florida Green Lodging Programhoz, mely támogatja a víz- és energia-megtakarításra és hulladékminimalizálásra, újrahasznosításra, belső levegőminőség-javításra, törekvő szálláshelyeket. A Hyatt Key West a közelmúltban bejelentette együttműködését a Reef Relief Organization-nal, 5 dollárt adományoz minden egyes, az új gyógyfürdőjében, a Jala Spa-ban végrehajtott speciális kezelés után. A Virginia állambeli Rosewodd Resort üdülőközpont pedig a közelmúltban "korallzátony-fejtágításokat" indított vendégei számára, melyen a tenger alatti élővilág megóvásának fontosságára hívják fel figyelmüket.

forrás: www.turizmuspanorama.hu