Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Cseh vizihulla - Utopenec
2007. június 05.

Nem túl barátságos név első hallásra, pedig az utopenec szó magyar megfelelője tényleg a "vízbefúlt" vagy "vizihulla". Ennek ellenére így hívják a csehek egyik kedvenc sörkorcsolyáját. A név arra utal, hogy vizes, ecetes lében kolbászkák áznak egy ideig...

Hogyan készíthetjük el itthon?
A debrecenihez hasonló kis kolbászkákat középen kissé felvágjuk, szeletelt hagymával, esetleg még pár szem egész borssal kitöltjük a rést, majd hagymaszelet-rétegekkel befőttesüvegbe tesszük jó sűrűn a már töltött kolbászkákat.

Adhatunk hozzá 1-2 babérlevelet is, kevés erős paprikát, kanálnyi olajat, jó kanálnyi sót, kevéske cukrot, majd miután az üveg megtelt, enyhén ecetes vízzel felöntjük, és kb. egy hétig hűvös helyen állni hagyjuk. A kolbászkák ekkorra egy kissé "megfakulnak", és átveszik a hozzáadott fűszerek, só és ecet ízét.

Nagyon finom, csúszik rá a sör!

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Prága
Csehország