Tortilla de patatas - egyszerű és finom
2007. május 30.
Képgaléria - tortilla de patatas
Hallottam már olyan megfogalmazást spanyoltól miszerint a tortilla a spanyol konyha gyöngyszeme. De ne gondoljunk valami egetrengető étekre, mert az elkészítéséhez csupán krumplira, hagymára, sóra, tojásra és egy kis olivaolajra van szükségünk.
Valószinüleg az egyszerű összetevők miatt is mondják a spanyolok, hogy a tortilla sok esetben megmenthet minket, például ha váratlanul vendégek esnek be hozzánk, könnyen összedobhatunk egy tortillat, mert krumpli és tojás talán mindig van otthon.
Na akkor lássuk, hogy hogyan is készül ez a spanyol remekmű:
Hozzávalók 6 személyre: 1 kg krumpli, 9 tojás, 2 db hagyma, oliva olaj és só izlés szerint
Elkészítés: Bő olajban süssük közel arany színűre a vékony szeletekre vágott burgonyát. (Ne süssük túl nagy lángon, mert nem kell ropogósra sütni a krumplit!)
Ha ez megvolna, akkor szedjük ki az olajból és adjuk hozzá a felvert tojásokhoz, ízlés szerint sózzuk meg. Tegyünk egy serpenyőbe egy kis olajat, pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd öntsük bele az egész masszát. Vigyázzunk, hogy ne ragadjon le a tortilla alja, rázogassuk meg időnként a serpenyőt.
A tortillát könnyen megfordíthatjuk egy lapostányér segítségével és így a másik oldala is átsül rendesen. Egy fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizhetjük, hogy átsült-e belül vagy még híg a belseje. Amint elkészült óvatosan csúsztassuk ki egy tányérra és ha egy picit kihűlt neki is láthatunk!
A tortilla izesíthető sonkával, spárgával vagy más zöldséggel izlés szerint.
Sok sikert az elkészítéshez és jó étvágyat!
forrás: www.spanyolportal.hu
Valószinüleg az egyszerű összetevők miatt is mondják a spanyolok, hogy a tortilla sok esetben megmenthet minket, például ha váratlanul vendégek esnek be hozzánk, könnyen összedobhatunk egy tortillat, mert krumpli és tojás talán mindig van otthon.
Na akkor lássuk, hogy hogyan is készül ez a spanyol remekmű:
Hozzávalók 6 személyre: 1 kg krumpli, 9 tojás, 2 db hagyma, oliva olaj és só izlés szerint
Elkészítés: Bő olajban süssük közel arany színűre a vékony szeletekre vágott burgonyát. (Ne süssük túl nagy lángon, mert nem kell ropogósra sütni a krumplit!)
Ha ez megvolna, akkor szedjük ki az olajból és adjuk hozzá a felvert tojásokhoz, ízlés szerint sózzuk meg. Tegyünk egy serpenyőbe egy kis olajat, pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd öntsük bele az egész masszát. Vigyázzunk, hogy ne ragadjon le a tortilla alja, rázogassuk meg időnként a serpenyőt.
A tortillát könnyen megfordíthatjuk egy lapostányér segítségével és így a másik oldala is átsül rendesen. Egy fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizhetjük, hogy átsült-e belül vagy még híg a belseje. Amint elkészült óvatosan csúsztassuk ki egy tányérra és ha egy picit kihűlt neki is láthatunk!
A tortilla izesíthető sonkával, spárgával vagy más zöldséggel izlés szerint.
Sok sikert az elkészítéshez és jó étvágyat!
forrás: www.spanyolportal.hu
Kapcsolódó linkek
Ide utaznék! |
Spanyolország |
kapcsolódó ország
Spanyolország
- Valutaváltó
- Üzemanyagárak
- Iránytű
- EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
- Hasznos információk
- Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
- Utazók sarka
- Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.