Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Vasút épül a pozsonyi és a bécsi reptér között
2007. április 10.

Nagyszabású vasútfejlesztési projekt indításáról írt alá megállapodást Lubomír Vázny szlovák közlekedési és távközlési miniszter, Dalibor Zeleny, a szlovák vasúttársaság (ZSR) vezérigazgatója és Andrej Durkovsky, Pozsony főpolgármestere.

A 18,5-19 milliárd korona (135 milliárd forint) összegű fejlesztés keretében egyebek között vasúti összeköttetést létesítenek a pozsonyi repülőtér és a schwechati légikikötő között. A szlovák főváros vasúthálózata rákapcsolódik a TEN-T17-es vonalra, ami összeköti Párizst, Strasbourgot, Stuttgartot és Bécset.

Összeköttetést létesítenek továbbá a három pozsonyi pályaudvar között, ezenkívül 100 millió koronás költséggel villamosítják a Pozsony-Dévényújfalu és az osztrák Marchegg közötti szakaszt. A tervezett kiadások 80 százalékát európai uniós forrásokból szeretnék finanszírozni, a fennmaradó 20 százalékot pedig az állami költségvetés biztosítja.

A várhatóan 2015-re befejeződő nagyszabású fejlesztés legdrágább eleme a város alatt épülő 5,5 kilométer hosszúságú alagút lesz, amely a Duna két partját is összeköti. Ennek várható költsége 16 milliárd korona.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!