Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Svájc - az ország, ahol nem lehet unatkozni
2007. március 19.

A Schweiz Tourismus képviseletében Urs Weber mutatta be március 13-án a 2007-es svájci üdülési kínálatot a "hegyi nyár" témakörében.

Külön hangsúlyozta új ajánlatukat, az "Időutazás" programot, amelynek keretében Svájc kultúrtörténeti oldalával ismerkedhetnek meg a látogatók: történelmi szállodák, klasszikus hangulatú éttermek, történelmi közlekedési eszközök, várak és kastélyok alkotják többek között a kínálatot.

Svájc azonban mindenki igényét ki tudja elégíteni: az izgalmat kedvelők például kipróbálhatják a Genfi-tó környékén található, a világ legmagasabban fekvő alpesi hullámvasútját. A gyermekek és a meséket kedvelő felnőttek felkereshetik a híres mesehős, Heidi hazáját az ország keleti részén, Graubünden régiójában.

Lélegzetelállítóan szép hegyi környezet várja a turistákat Európa legmagasabban fekvő városában, Davosban (1560 m), az Alpok közepén. Speciális élményben lehet része azoknak, akik a délvidéket keresik fel, hiszen itt egyszerre vannak jelen a hófödte hegycsúcsok és a zöld pálmafák; az olaszos életérzés és a svájci pontosság.

Noha hazánk egyelőre még kis részét adja a svájci idegenforgalomnak, a Magyarországról érkező turisták száma növekvő tendenciát mutat: tavaly 26%-kal több magyar vendég kereste fel az alpesi országot, mint egy évvel korábban. Ez köszönhető többek között annak a speciális téli ajánlatnak, amelynek keretében 50%-os kedvezményt vehettek igénybe a látogatók Jungfrau régiójában.

A természeti szépségek mellett 2007-ben számtalan kulturális program várja a turistákat. A kiemelkedő zenei, művészeti és sporteseményekről, valamint fesztiválokról bővebb információ található a www.MySwitzerland.com honlapon.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Svájc