Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Spanyolországba utazott a legtöbb európai turista tavaly
2007. március 09.

A gazdaság élénkülése és az olcsó légitársaságok kínálatának bővülése miatt tavaly öt százalékkal szaporodtak a külföldi utazások az IPK International turisztikai kutatóintézet szerint. A felmérésben az áll, hogy az európai turisták legkedveltebb célpontja Spanyolország volt 2006-ban.

A legnagyobb növekedést, nyolc százalékot Ázsiában és Afrikában tapasztalta az IPK, Amerikában és Európában három százalékos volt a növekedés. Az európaiak tavaly 388 millió külföldi utazást tettek, és 3,7 milliárd éjszakát töltöttek el külföldön. Összesen 351 milliárd eurót költöttek, hat százalékkal többet, mint 2005-ben - áll a kutatóintézet felmérésében, amelyet a berlini ITB-n hoztak nyilvánosságra.

Az európai turisták legkedveltebb célpontja Spanyolország volt tavaly, 13 százalékos részesedéssel, megelőzve a tíz százalékot elérő Franciaországot. A következő Németország kilenc százalékos, Olaszország nyolc százalékos, Nagy-Britannia és Ausztria öt-öt százalékos, majd Törökország négy százalékos részesedéssel. (MTI)

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Spanyolország