Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kinőtte irodáját a Télapó
2007. március 09.

A karácsonyi szezonban 7 százalékkal több külföldi turista kereste fel Lappföldet és Rovaniemit, mint egy évvel korábban.

Évente több mint 310 ezer finn és külföldi látogató fordul meg a Télapó irodájában az Északi-sarkkörön. A növekvő érdeklődés miatt 2007 karácsonyára felújítják és jelenlegi méretének négyszeresére bővítik a Télapó irodáját.

A bővítés eredményeként még egységesebb élmény vár a látogatókra, és a várakozási idő is csökken. A várakozókat új, varázslatos és izgalmas meglepetések kápráztatják el. A számítások szerint további 10 százalékkal nő a látogatók száma a felújítás után. A vendégek előtt novembertől feltárul egy eddig ismeretlen világ is.

A Télapó otthona a legenda szerint a rejtélyes Korvatunturi hegyen található, és a Télapó most első ízben fogja a heggyel kapcsolatos titkait megosztani a nagyközönséggel. Mielőtt a vendégek belépnének fogadószobájába egy varázsfolyosón kell végigmenniük. A Télapóval való találkozás és beszélgetés továbbra is ingyenes az év minden napján. Újdonság viszont, hogy privát találkozót is lehet kérni tőle, sőt manóitól mesét is rendelhetnek a gyerekek. Az új, 800 négyzetméteres bővítmény avatására 2007 novemberében kerül sor.

Rovaniemiben évente 400 000 turista fordul meg, akiknek több mint 60 százaléka külföldi. www.santaclausvillage.info (Finn Idegenforgalmi Hivatal hírlevele)

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Rovaniemi
Finnország