Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Sikeres évet zárt a Szépművészeti Múzeum
2007. január 26.

2006 a múzeum 100 éves fennállásának legsikeresebb éve volt: az állandó kiállítások mellett a centenáriumi évben bemutatott 12 időszaki kiállításra több mint 600 ezren voltak kíváncsiak. A legtöbben, 210 ezren az El Greco, Velazquez, Goya gyűjteményét nézték meg, a Rembrandt 400 c. tárlatot pedig 120 ezren.
A tavaly december 2-án megnyílt, és idén március 20-ig nyitva tartó Van Gogh kiállítást már eddig 150 ezren látták és további 100 ezren váltották meg elvételben a belépőjegyet. Így minden bizonnyal ez a tálat lesz a múzeum történetének legsikeresebb kiállítása.
A sikeres időszaki kiállításokkal egy időben a Szépművészeti Múzeum állandó kiállításainak felújítása is folytatódott. Felújították, korszerűsítették az emeleten lévő termeket, újra rendezték az állandó spanyol és az olasz kiállításokat.
Az alagsorból felkerült a földszintre a múzeum shop, s így már kényelmesen, nagyobb területen válogathatnak a látogatók a képzőművészeti könyvek és ajándékok között. Ugyancsak elkészült, és a díszlépcsősor jobb oldalán található a mozgássérülteknek a múzeum földszintjére való feljutást megkönnyítő lift, és befejeződött a múzeum teljes külső homlokzatának rekonstrukciója is.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország