Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megnyitott a Starlight Suiten Hotel Madách
2007. január 24.

Budapest belvárosában nyitotta meg ötödik szállodáját az amerikai Starlight Suites lánc. A Starlight Suiten Hotel Madách - amely a második Starlight hotel a fővárosban - mától 43 jól felszerelt, légkondicionált, 45-60 négyzetméteres lakosztállyal várja vendégeit. Az új szálló 8 millió eurós beruházással épült a műemlékvédelmi előírások szigorú betartásával.

A Starlight Suites láncot 1997-ben Dieter Jöbstl és Robert Jöbstl osztrák üzletemberek alapították. A hotelláncnak jelenleg három szállodája üzemel Bécsben, és a második szállodája nyílik Budapesten. A cég terveiben szerepel egy prágai és egy milánói szálloda megnyitása is.

Az első budapesti Starlight Suites szálloda - amely a közelmúltban a luxembourgi bejegyzésű Orco Property Group tulajdonába került - 2000 augusztusában nyílt. A szálloda azóta átlagosan 85%-os kihasználtsággal üzemel, ezért döntöttek a lánc tulajdonosai a második szálloda létrehozása mellett.

2006 januárjában kezdődtek meg az új szálló kivitelezési munkálatai a Madách téren, ahol a beruházó, a Vortex Ingatlanforgalmazó és Ingatlanfejlesztő Kft. - aki egyben az ingatlan tulajdonosa is - építette fel a Starlight Suites szállodalánc második budapesti egységét.

Az új szállodában 43 darab, a Starlight Suites sztenderdjének megfelelően felszerelt, légkondicionált, konyha- és dolgozósarokkal, sminkasztallal, két telefonvonallal, két tv-készülékkel, drótnélküli internettel, minibárral ellátott nappaliból, háló- és fürdőszobából álló, 45-60 négyzetméteres lakosztály szolgálja a vendégek kényelmét.

Az épület korábban az V. kerület belváros-lipótvárosi orvosi rendelője volt. A ház műemlék épület, ezért a kivitelezésnél a beruházó szigorúan követte a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal által előírt műemlékvédelmi előírásokat. Ez vonatkozott a teljes aulára, a reggeliző helyiségre, a lobbira, az üveg liftszekrényre és az emeleteken található üvegfalakra. Az eredeti épületnek megfelelően újították fel a komplett homlokzatot és a homlokzaton elhelyezett kovácsoltvas erkélykorlátokat is.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország