Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Brit Virgin-Szigetek

Hivatalos név: Brit Virgin-Szigetek Időzóna: GMT-05:00
Anyanyelven: - Autójelzés: BVI
Államforma: Pénznem: amerikai dollár (USD)
Főváros: - Elektromosság: -
repülőjegy foglalás szálláshelyek Ide utaznék
Leírás |  Utazási információk |  Fontosabb telefonszámok |  Földrajz, gazdaság
Leírás
Nagy-Britannia külbirtoka. Körülbelül hatvan féltrópusi karibi sziget tartozik ebbe a csoportba. Néhány kilóméterre helyezkednek el az Amerikai Virgin-szigetektől, keletre.
A szigetek többsége vulkanikus, és dombos, durva felületűek.
Anegada geológiailag eltér a többi szigettől, mészkőből és korallból tevődik össze.

A tradícionális zene ezen a szigetcsoporton a fungi, amit a helyi ételről neveztek el. A fungi különleges hangzása az európai és afrikai zene keveredésének köszönhető. Funkcióját tekintve a helyi történelmet és hagyományokat közvetíti, ezért ez egy közkedvelt kifejezési mód. A fungit játszó zenekarok olyan eszközöket alkalmaznak hangszerként, mint például mosólap, lopótök, hawaii gitár, de a hagyományosabb hangszerek is feltűnnek, mint a billentyű, benjo, gitár vagy a szaxofon.
A zene szövegét tekintve gyakran előfordul benne humoros társadalmi kommentár is.

Utazási információk
Nemzetközi repülőterek

Road Town.
Helyi közlekedés

113 km közút.
Fontosabb telefonszámok

Ország előhívó: 1340
Földrajz, gazdaság

Népesség adatok

Lakosság: 17 000 fő
Népsűrűség: 108.80 fő/km2
Népcsoportok: néger, mulatt.
Vallások: protestáns.
Földrajzi, természeti adottságok

Terület: 153.00 km2
Nagyobb települések: Road Town 2500.
Gazdaság

Egy főre jutó GNP: 10 479 USD

Farmgazdálkodás.
Növénytermesztés: gyümölcs, zöldség, cukornád.
Állattenyésztés: szarvasmarha, baromfi. Halászat.
Feldolgozóipar: cukor- és rumgyártás.
Kapcsolódó cikkek
Környezetvédelem luxussal
A világ legkörnyezetbarátabb üdülőhelyévé akarja átformálni a karib-tengeri Mosquito szigetet Richard Branson. A brit milliárdos nem csak pénzzel, hanem megújuló energiaforrásokkal is jól áll, mert a szigeten jelentős a napsugárzás és kiterjedt a széljárás. A brit Virgin vállalatcsoport kalandvágyó elnöke úgy véli, a karibi térség napfényét, szeleit és hullámait hasznosítva, a magánsziget több is lehet, mint a szórakoztatóipar kiválóságainak és a gazdag üzletembereknek a szuperluxus üdülőhelye. Valójában megbocsáthatatlan a karibi térség számára a piszkos üzemanyagok további használatának szükségessége, amikor rendelkezik minden természetes erőforrással - fejtegette Branson egy minapi interjúban. A Mosquito egy lakatlan földdarab, a Brit Virgin-szigetek egyike. Jelenleg bozótos és csak néhány omladozó épület van rajta. Branson azonban 20 villát tervez ide és egy tengerparti éttermet. Kizárólagos energiaforrásként szélturbinák és napelemek szolgálnának. Az öko-üdülőhely épületei hideg termál légáramlatokat fognak felhasználni, szükségtelenné téve a légkondicionálókat. A vendégek ételei egy bioveteményesből származnak majd és a tengerparti járműveket bioüzemanyagok fogják hajtani. Az ügylet még nem végleges. A Brit Virgin-szigetek tervezési hivatala még vizsgálja az elképzeléseket, a helyi kormány válasza viszont pozitív volt a kezdeményezésre. Branson már korábban határozott kötelezettséget vállalt arra, hogy új bioüzemanyagot fejleszt ki utasszállító repülőgépek számára, csökkentendő a szénszármazék kibocsátást. Az év elején Virgin Atlantic nevű légitársasága a világon először indított útnak egy olyan repülőgépet, amelyet bioüzemanyag hajt, hogy megmutassa, kevesebb széndioxidot bocsát ki, mint a normális repülőgép üzemanyaga. A repülőgépet részben kókusz és babassu (egy pálmatermés fajta) olajból készült bioüzemanyag keverék hajtotta, amelyet a négy fő üzemanyagtartályának az egyikében helyeztek el. A milliárdos szerint a felszökő globális olajárak az egész világon arra ösztönözhetik a kormányokat, hogy saját ökoprojekteket dolgozzanak ki. Természetbarát elgondolását az egész karibi térségre ki akarja vetíteni, ezért egy konzultációs csoport várhatóan augusztusban megkezdi a karibi-térségbeli kormányok és a vállalatok tanácsokkal való ellátását a szénsemleges projektekkel kapcsolatban.