Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Brit Virgin-Szigetek

Hivatalos név: Brit Virgin-Szigetek Időzóna: GMT-05:00
Anyanyelven: - Autójelzés: BVI
Államforma: Pénznem: amerikai dollár (USD)
Főváros: - Elektromosság: -
repülőjegy foglalás szálláshelyek Ide utaznék
Leírás |  Utazási információk |  Fontosabb telefonszámok |  Földrajz, gazdaság
Leírás
Nagy-Britannia külbirtoka. Körülbelül hatvan féltrópusi karibi sziget tartozik ebbe a csoportba. Néhány kilóméterre helyezkednek el az Amerikai Virgin-szigetektől, keletre.
A szigetek többsége vulkanikus, és dombos, durva felületűek.
Anegada geológiailag eltér a többi szigettől, mészkőből és korallból tevődik össze.

A tradícionális zene ezen a szigetcsoporton a fungi, amit a helyi ételről neveztek el. A fungi különleges hangzása az európai és afrikai zene keveredésének köszönhető. Funkcióját tekintve a helyi történelmet és hagyományokat közvetíti, ezért ez egy közkedvelt kifejezési mód. A fungit játszó zenekarok olyan eszközöket alkalmaznak hangszerként, mint például mosólap, lopótök, hawaii gitár, de a hagyományosabb hangszerek is feltűnnek, mint a billentyű, benjo, gitár vagy a szaxofon.
A zene szövegét tekintve gyakran előfordul benne humoros társadalmi kommentár is.

Utazási információk
Nemzetközi repülőterek

Road Town.
Helyi közlekedés

113 km közút.
Fontosabb telefonszámok

Ország előhívó: 1340
Földrajz, gazdaság

Népesség adatok

Lakosság: 17 000 fő
Népsűrűség: 108.80 fő/km2
Népcsoportok: néger, mulatt.
Vallások: protestáns.
Földrajzi, természeti adottságok

Terület: 153.00 km2
Nagyobb települések: Road Town 2500.
Gazdaság

Egy főre jutó GNP: 10 479 USD

Farmgazdálkodás.
Növénytermesztés: gyümölcs, zöldség, cukornád.
Állattenyésztés: szarvasmarha, baromfi. Halászat.
Feldolgozóipar: cukor- és rumgyártás.
Kapcsolódó cikkek
Környezetvédelem luxussal
A világ legkörnyezetbarátabb üdülőhelyévé akarja átformálni a karib-tengeri Mosquito szigetet Richard Branson. A brit milliárdos nem csak pénzzel, hanem megújuló energiaforrásokkal is jól áll, mert a szigeten jelentős a napsugárzás és kiterjedt a széljárás. A brit Virgin vállalatcsoport kalandvágyó elnöke úgy véli, a karibi térség napfényét, szeleit és hullámait hasznosítva, a magánsziget több is lehet, mint a szórakoztatóipar kiválóságainak és a gazdag üzletembereknek a szuperluxus üdülőhelye. Valójában megbocsáthatatlan a karibi térség számára a piszkos üzemanyagok további használatának szükségessége, amikor rendelkezik minden természetes erőforrással - fejtegette Branson egy minapi interjúban. A Mosquito egy lakatlan földdarab, a Brit Virgin-szigetek egyike. Jelenleg bozótos és csak néhány omladozó épület van rajta. Branson azonban 20 villát tervez ide és egy tengerparti éttermet. Kizárólagos energiaforrásként szélturbinák és napelemek szolgálnának. Az öko-üdülőhely épületei hideg termál légáramlatokat fognak felhasználni, szükségtelenné téve a légkondicionálókat. A vendégek ételei egy bioveteményesből származnak majd és a tengerparti járműveket bioüzemanyagok fogják hajtani. Az ügylet még nem végleges. A Brit Virgin-szigetek tervezési hivatala még vizsgálja az elképzeléseket, a helyi kormány válasza viszont pozitív volt a kezdeményezésre. Branson már korábban határozott kötelezettséget vállalt arra, hogy új bioüzemanyagot fejleszt ki utasszállító repülőgépek számára, csökkentendő a szénszármazék kibocsátást. Az év elején Virgin Atlantic nevű légitársasága a világon először indított útnak egy olyan repülőgépet, amelyet bioüzemanyag hajt, hogy megmutassa, kevesebb széndioxidot bocsát ki, mint a normális repülőgép üzemanyaga. A repülőgépet részben kókusz és babassu (egy pálmatermés fajta) olajból készült bioüzemanyag keverék hajtotta, amelyet a négy fő üzemanyagtartályának az egyikében helyeztek el. A milliárdos szerint a felszökő globális olajárak az egész világon arra ösztönözhetik a kormányokat, hogy saját ökoprojekteket dolgozzanak ki. Természetbarát elgondolását az egész karibi térségre ki akarja vetíteni, ezért egy konzultációs csoport várhatóan augusztusban megkezdi a karibi-térségbeli kormányok és a vállalatok tanácsokkal való ellátását a szénsemleges projektekkel kapcsolatban.
ünnepi ajánlatok
Valutaváltó
EUR euró
HUF forint
Üzemanyagárak
Budapest
bármelyik ker.
95
Iránytű
europe asia australia australia africa north_america south_america antartica EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
Hasznos információk
Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
Utazók sarka
Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.
Kiemelt partnereink: