Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Szváziföld

Hivatalos név: Szváziföldi Királyság Időzóna: GMT+01:00
Anyanyelven: Umbuso Weswatini Autójelzés: SD
Államforma: monarchia Pénznem: szváziföldi lilangeni (SZL)
Főváros: Mbabane Elektromosság: 220V
repülőjegy foglalás szálláshelyek Ide utaznék
Leírás |  Utazási információk |  Fontosabb telefonszámok |  Földrajz, gazdaság
Leírás
Hatalmas hegycsúcsai, csodálatos vízesései és sűrű erdei révén Szváziföldet sokszor "Afrika Svájca"-ként emlegetik. A Föld déli féltekéjének legkisebb országa, s változatos domborzatának köszönhetően ideális terep a túrázók, hegymászók számára is. Emellett számtalan lehetőséget kínál az aktívan pihenni vágyók számára: a "hagyományos" golf, tenisz, squash mellett különféle túrák a vadonban, s barangolás a természetben a világviszonylatban is kiemelkedő szépségű Hlane Nemzeti Parkban, a Mlawula Vadrezervátumban, a Hawana Parkban illetve a Malolotja Természetvédelmi területen.

Utazási információk
Látnivalók

Kézműipar
Az ország legkedveltebb látnivalói közé tartoznak a tradicionális kézművestelepek, ahol nem csak megvásárolhatjuk a hagyományos módszerekkel elkészített tárgyakat, hanem meg is csodálhatjuk, hogy milyen ügyességgel készül el mindez. A helyi kézművesek nem csak helyi ünnepeket, nevezetességeket örökítenek, hanem készítenek apró dísztárgyakat is. A legjellegzetesebbek a kézi szőttesek, a különböző faliszőnyegek, festéknyomott szövetek, ékszerek, díszgyertyák illetve üveg tárgyak.

Milwane Vadrezerváatum
A legtöbb afrikai országhoz hasonlóan Szváziföld is igyekszik védeni, s egyben a látogatóknak bemutatni a természet rejtett kincseit vadrezervátumokban, nemzeti parkokban. Komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a vadállomány létszáma növekedjen, s emellett megtanítsák a helyi lakosságot a természet megbecsülésére.

A park 650 - 1456 méteres magasságban terül el, és igen színes az élővilága. Akár saját személyautóval is behajthatunk, de természetesen bérelhetünk nyitott terepjárót is.

Termálfürdők
Számos termálfürdőt találunk Szváziföldön. Ezek egyike a "Cuddle Puddle" (ami valahogy úgy fordítható, hogy "összebújós pocsolya") az Ezulwini Völgyben. Zöldelő füves területek veszik körül, s napjainkban megjelentek a termálvízre épülő, többnyire a hagyományos építkezési stílust utánzó egészségügyi központok.

Kaszinók
Talán kevésbé számítottak rá, mégis: Szváziföld nevezetességeinek egyike a számtalan kaszinója. Megtaláljuk itt a hagyományos félkarú rablót s annak "leszármazottait" és természetesen a különböző kártyajátékokat, rulettet. Nemzetközi repülőterek

Manzini.
Nyitva tartás

A posták hétfőtől péntekig 8:00 és 16:00 között, szombatonként 8:00 és 11:00 között vannak nyitva.
Ünnepnapok

január 1. - Újév
március/április (változó) - Húsvét
április 19. - III. Mswati király születésnapja
április 25. - nemzeti zászló napja
május 1. - a munka ünnepe
április/május (változó) - áldozócsütörtök
július 22. - II. Sobhuza király születésnapja
augusztus/szeptember (változó) - Umhlanga tánc nap
szeptember 6. - Somholo - függetlenség napja
december 25., 26. - karácsony
december/január (változó) - Incwala nap
Fontosabb telefonszámok

Ország előhívó: 268
Rendőrség: 999
Mentők: 999
Földrajz, gazdaság

Népesség adatok

Lakosság: 768 000 fő
Népsűrűség: 44.30 fő/km2
Nyelvek: angol, szvázi, zulu.
Népcsoportok: szvázi (90%), keverék és európai (10%).
Vallások: protestáns (60%), törzsi vallású (32%, )római katolikus (8%).
Földrajzi, természeti adottságok

Terület: 17 363.00 km2
Nagyobb települések: Mbabane 38 000, Manzini 18 000.
Legmagasabb pontok: Emlembe 1862 m.
Földrajz

Felszíne nagy részét hegyek borítják.
Klíma

Mivel az ország a Föld déli féltekéjén található, a tél s a nyár a nálunk megszokotthoz képest fordított sorrendben követik egymást. A legmelegebb időszak október, míg a leghűvösebb május - augusztusban van, s júniusban illetve júliusban a fagyok sem ritkák! A legtöbb csapadék decembertől áprilisig hullik, kellemesen lehűtve a meleg nyári napokat. Gyakoriak az intenzív záporok - zivatarok.

A Királyságot időjárás szempontjából három jól elkülöníthető régióra oszthatjuk: a magasan fekvő fennsík klímája párás, majdnem mérsékeltövi, a közepesen magasan fekvő területek éghajlata szubtrópusi és jóval szárazabb, míg az alacsonyan fekvő területek klímája gyakorlatolag trópusi, közepesen párás.
Gazdaság

Egy főre jutó GNP: 1 080 USD

agrárország, jelentős bányászattal.