Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kajmán-szigetek

Hivatalos név: Kajmán-szigetek Időzóna: GMT-06:00
Anyanyelven: - Autójelzés: -
Államforma: Pénznem: kajmán-szigeteki dollár (KYD)
Főváros: - Elektromosság: -
repülőjegy foglalás szálláshelyek Ide utaznék
Leírás |  Utazási információk |  Fontosabb telefonszámok |  Földrajz, gazdaság
Leírás
A Karib-tenger nyugodt, türkiz vizében lebegve található ez a brit tengerentúli terület, amit Kajmán-szigetek néven ismerünk. Mindössze három szigetet tartalmazó, Miami-tól körülbelül ötszáz kilóméterre szigetcsoport mindig is egy kis darab Paradicsom marad. Nap érintette partokkal és arany pettyes halaktól hemzsegő vízzel megáldva, a Kajmán-szigetek az egyik legjobb búvárkodási lehetőséget ajánlja a világon.

Utazási információk
Nemzetközi repülőterek

Georgetown.
Fontosabb telefonszámok

Ország előhívó: 345
Földrajz, gazdaság

Népesség adatok

Lakosság: 25 400 fő
Népsűrűség: 97.90 fő/km2
Népcsoportok: néger (20%), fehér (20%), félvér (60%).
Földrajzi, természeti adottságok

Terület: 259.00 km2
Nagyobb települések: Georgetown 8900.
Gazdaság

Egy főre jutó GNP: 27 900 USD

Teknősbéka- és cápahalászat.
Szizálkötélgyártás. Idegenforgalom.
Kapcsolódó cikkek
Kajmán-szigetek
A Kajmán-szigeteket európai szem először Kolumbusz Kristóf negyedik, utolsó útján látta, 1503. május 10-én. Akkor Las Tortugasnak nevezték, az itt látott sok tengeri teknős után. Az első feljegyzett angol látogató Sir Francis Drake volt, aki 1586-ban partra szállt itt, és Kajmán-szigeteknek nevezte el a helyet. A kajmán helyi indián szó volt az itt élő krokodilfélékre.A Kajmán-szigetek első feljegyzett állandó lakosa Isaac Bodden volt, aki Grand Cayman szigeten született 1700 körül. Unokája volt a Bodden nevű eredeti betelepülőnek, aki valószínűleg Oliver Cromwell katonája volt Jamaica 1655-ös elfoglalásakor.A szigeteket a közeli Jamaicával együtt az angolok előbb elfoglalták, majd 1670-ben a madridi szerződéssel jogilag is az övék lett. 1962-ig Jamaica gyarmat része volt, akkor Jamaica független lett a Nemzetközösségen belül, Kajmán-szigetek pedig önálló brit tengerentúli területté vált. A külügyek, a honvédelem, s gazdasági ügyek egy része a brit királynő (de facto a brit kormány) által kinevezett kormányzó hatáskörébe tartozik. A többi ügyet a hely lakosok által választott parlament, s választásokon nyertes párt által delegált főminiszter intézi.Grand Cayman szigeten 2004. szeptember 11-12-én hurrikán pusztított. A károk a sziget 70%-át érintették, sok épület tönkrement. Hasonlóan súlyos hurrikán előtte 86 évvel volt. Megszakadt a víz- és a villanyellátás, valamint a hírközlés. A szigeten azonnal nagyszabású újjáépítés indult, két éven belül helyreállították a hurrikán előtti infrastruktúrát. A Kajmán-szigeteké az a kétes dicsőség, hogy ők a legjártasabbak a hurrikánkárok helyreállításában a történelemben. A szigetek helyzete miatt a Kajmán-szigeteket gyakrabban éri hurrikán, mint az Atlanti térség bármely más helyét, átlag 2,23 évente. Manapság a Kajmán-szigeteken a legmagasabb az életszínvonal a karibi térségben, a virágzó turizmusnak és pénzügyi szektornak köszönhetően.
ünnepi ajánlatok
Valutaváltó
EUR euró
HUF forint
Üzemanyagárak
Budapest
bármelyik ker.
95
Iránytű
europe asia australia australia africa north_america south_america antartica EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
Hasznos információk
Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
Utazók sarka
Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.
Kiemelt partnereink: