Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Dominikai Köztársaság

Hivatalos név: Dominikai Köztársaság Időzóna: GMT-05:00
Anyanyelven: República Dominicana Autójelzés: DOM
Államforma: köztársaság Pénznem: dominikai peso (DOP)
Főváros: Sto. Domingo Elektromosság: -
repülőjegy foglalás szálláshelyek Ide utaznék
Leírás |  Városok |  Utazási információk |  Fontosabb telefonszámok |  Földrajz, gazdaság
Leírás
A Karib-tenger szívében található Dominikai Köztársaságot Kolombusz Kristóf fedezte fel több mint 500 éve. Kuba után Dominika a második legnagyobb sziget a Nagy Antillákon. A sziget kétharmadát a Dominikai Köztársaság teszi ki.

Az igazi trópusi paradicsom klímája egész évben alkalmas a pihenésre, a fehér homokos tengerpart, az ízletes és változatos karib konyha, az emberek vidámsága, vendégszeretete és a helyi, igazán különleges hangzású zene, a "merengue" fogva tartó ritmusa jelentős mértékben hozzájárul az ország varázsához. A helyiek barátsága és természetesen a karibi zene, a merengve ejti rabul az idelátogatókat.
A kiváló homokos strandok, éttermek, bárok felejthetetlen pihenést biztosítanak.
Punta Cana a Karib-tenger legszebb partszakaszai közé tartozik, 40 km hosszú finom fehér homokos parttal, végtelen pálmafákkal övezett sétányokkal. A sziget keleti partjának üdülőhelye évről évre új hódolókat szerez magának. Maradandó élményekben és önfeledt pihenésben lesz része annak, aki ellátogat ide, feledheti a fagyos európai telet és a hétköznapokat!

Városok Utazási információk
Nemzetközi repülőterek

Santo Domingo, Puerto Plata.
Fontosabb telefonszámok

Ország előhívó: 1
Földrajz, gazdaság

Népesség adatok

Lakosság: 7 313 000 fő
Népsűrűség: 151.00 fő/km2
Nyelvek: spanyol, francia.
Népcsoportok: mulatt (73%), európai (16%), néger (11%).
Vallások: római katolikus (98%), protestáns, zsidó (2%).
Földrajzi, természeti adottságok

Terület: 48 422.00 km2
Nagyobb települések: Santo Domingo 1 410 000, Santiago 285 000, La Romana 101 000, San Pedro de Macorís 81 000, San Francisco de Macorís 65 000, San Cristóbal 59 000, Concepción de la Vega 52 000, San Juan de la Maguana 50 000.
Legmagasabb pontok: Pico Duarte 3175 m.
Főbb folyók: Déli-Yaque, Soco.
Főbb tavak: Enriquillo-tó.
Földrajz

Az ország középső részén húzódó hegység az északi, alacsonyabb hegyekkel borított völgyes vidékre és a déli Seibo-síkságra osztja az országot.
Gazdaság

Egy főre jutó GNP: 1 040 USD

agrárország.
Kapcsolódó cikkek
Nem lesz többé szuvenír a teknősökből
A siker egy széleskörű, a kormányzat által vezetett akciónak köszönhető, melyet 2008-ban indítottak el. A Dominikai Köztársaság bátorította az olyan hasonló termékekkel való kereskedelmet, mint a szarvasmarha szarv vagy csont, hogy a teknősökkel kereskedő boltoknak alternatívát nyújtson.Egy 2006-os ellenőrzésen több, mint 23.000 cserepesteknős-páncélból készült eladásra váró tárgyat találtak. Ugyanazon helyek ismételt felkeresése ez év februárjában a teknőstermékek számának drasztikus esését mutatta: mindösszesen 135 tárgyat találtak.A cserepes teknős a három tengeri teknősfaj egyike és a Dominikai Köztársaság homokos partjain rakja le tojásait. Az elmúlt században több millió példányt öltek meg, hogy páncéljukkal ellássák az európai, amerikai és ázsiai piacokat. Manapság orvvadászok keresik őket a páncéljukért, amiből szuveníreket készítenek turisták milliói számára, akik nagyrészt Észak-Amerikából és Európából érkeznek. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) különösen veszélyeztetettnek nyilvánította a cserepes teknőst, melynek sajnos nagy esélye van arra, hogy teljesen kipusztuljon. A Washingtoni Egyezmény (CITES) I. sz. mellékletében szerepel a cserepes teknős - más tengeri teknősökkel együtt -, ami megtiltja a vele való nemzetközi kereskedelmet. "A Dominikai Köztársaság azt az üzenetet közvetíti a hasonló országok számára, hogy az illegális kereskedelem lecsökkentésében komoly változásokat hozó lépéseket lehet tenni." - mondta Carlos Drews, a WWF tengeri teknősök megőrzéséért felelős latin-amerikai és karibi regionális igazgatója. WWF