Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Örményország

Hivatalos név: Örmény Köztársaság Időzóna: GMT+04:00
Anyanyelven: Hajasztakán Reszpublika Autójelzés: ARM
Államforma: köztársaság Pénznem: örmény dram (AMD)
Főváros: Jereván Elektromosság: -
repülőjegy foglalás szálláshelyek Ide utaznék
Leírás |  Utazási információk |  Fontosabb telefonszámok |  Földrajz, gazdaság
Leírás
A civilizáció egyik bölcsője, a hegyvidékes Örményország néhány különleges természeti és kulturális kincseket ajánl az odalátogatóknak. Az 1990-es években látott gazdasági válság a volt-szovjet tagország egészét átjárta, de az újabb gazdasági robbanás nagy mértékben segítette a turisztikai szolgáltatások fejlődését.

Ősz, leginkább szeptember-októberben a legszebb évszak, hosszú, meleg napokkal, hűvös estékkel és gyönyörű színekkel. Az áprilistól júniusig tartó időszak szintén jó, de az időjárás változóbb. Ha el akarjuk kerülni a csípős telet, a májustól októberig tartó időszakon kívül bármelyik jó.
Ha szeretnénk a havas pályákon sílécekkel lesiklani, Örményországnak van egy kicsi, ám gyorsan fejlődő és bővülő üdülőhelye Tsagkhazdzorban, 40 percnyi autóútra Jerevántól északra. Decembertől márciusig az időjárás alkalmas a síelésre.

Utazási információk
Nemzetközi repülőterek

Jereván.
Fontosabb telefonszámok

Ország előhívó: 374
Földrajz, gazdaság

Népesség adatok

Lakosság: 3 354 000 fő
Népsűrűség: 112.60 fő/km2
Nyelvek: örmény, orosz.
Népcsoportok: örmény (93,3%), kurd (1,7%), orosz (1,5%), egyéb (3,5%).
Vallások: örmény katolikus, ortodox.
Földrajzi, természeti adottságok

Terület: 29 800.00 km2
Nagyobb települések: Jereván 1 202 000, Kirovakán 169 000, Gümri 123 000, Ecsmiadzin 37 000, Kafán 31 000.
Legmagasabb pontok: Aragac 4090 m.
Főbb folyók: Araksz, Razdan.
Főbb tavak: Szevan-tó.
Földrajz

Északkeleten a Kaukázus, délnyugaton az Örmény-fennsík vulkánikus eredetű hegységei borítják s közrezárják a Szevan-tó medencéjét.
Gazdaság

Egy főre jutó GNP: 780 USD

agrár-ipari ország.
Kapcsolódó cikkek
Vízum nélkül lehet Örményországba utazni
Örményország csütörtöktől vízummentességet biztosít az EU- és a schengeni övezet tagállamainak állampolgárai számára, így a magyarok is vízum nélkül utazhatnak az országba - tájékoztatott a konzuli szolgálat.A Külügyminisztérium konzuli szolgálatának honlapján olvasható információk szerint az örmény kormány úgy döntött, hogy január 10-től a kilencven napot meg nem haladó tartózkodás esetén vízummentességet vezet be az Európai Unió tagállamainak állampolgárai, valamint a schengeni együttműködésben részt vevő további négy ország - Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc - állampolgárai számára.A konzuli szolgálat szerint a diplomáciai kapcsolatok felfüggesztése óta eltelt időszakban a tárcához nem érkezett információ arról, hogy Örményországban magyar állampolgárokat bármilyen hátrányos megkülönböztetés ért volna. Az örmény hatóságok nem hoztak olyan intézkedéseket, amelyeknek célja a magyarok beutazásának megnehezítése lett volna.Felhívták a figyelmet arra, hogy mivel Örményország egyoldalúan felfüggesztette a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal, és nincs magyar konzuli képviselet az országban, komoly nehézségekbe ütközik a konzuli védelem nyújtása Örményországban. Ezért azt javasolják, hogy az ott esetlegesen bajba kerülő magyarok konzuli védelemért az EU-tagállamok jereváni külképviseleteinek egyikéhez forduljanak.Örményország tavaly augusztus végén függesztette fel a diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal, miután a magyar kormány kiadta Azerbajdzsánnak örmény katonatársa megölése miatt Magyarországon életfogytiglanra ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet. A férfi hazaérkezve kegyelmet kapott.
last minute ajánlatok
ünnepi ajánlatok
Valutaváltó
EUR euró
HUF forint
Üzemanyagárak
Budapest
bármelyik ker.
95
Iránytű
europe asia australia australia africa north_america south_america antartica EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
Hasznos információk
Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
Utazók sarka
Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.
Kiemelt partnereink: