Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Kotor

Általános leírás

A kotori óváros az egyik legjobban megőrzött középkori városközpont a mediterrán ezen részén.
A város stílusa mediterrán, teljesen a XII. - XIV. század építészetére jellemző. Aszimetrikus, keskeny utcák és terek, értékes épületekkel, mind a középkori építészeti stílust hordozzák magukon.
Kotor óvárosa az UNESCO védelme alatt áll, a Világörökség részévé vállt. Az erőd megépítése és nagysága az egész világon is elismert méretű. Az erőd falának hossza 4,5 km, magassága 20 méter, szélessége 15 méter, mely védelmet nyújt a tenger felől.
A falak építése mg az Ilírek idejében kezdődött el és a XVIII. századig folytatódott. A három városi kapu közül a legrégebbi a " déli kapu " a IX. században épült, az "északi és a " fő " kapu a XVI. században reneszánsz stílusban épült. A legfantasztikusabb román stlusú építmény az Adrián a Szent Tripfon katedrális, 1166 ban építették, a régi IX. századi templom alapjaira. A katedrálisban gyönyörű freskók vannak a XIV. századból, és velencei aranyművesek munkái a XIV. - től a XX. századig. A katedrális mellett a városban még további építészeti remekművek találhatóak.

 
  • Szent Lukács romantikus temploma a Nemanjicok ideje alatt épült meg 1195-ben.
  • Szent Anna romantikus templom a XII. században, a freskók a XV. századból valóak.
  • Szent Mária romantikus templom 1221-ben épült, az épületben gyönyörű freskók vannak.
  • Szent Mihovil romantikus templom a VII. századból való benedikt monostor maradványaira épült, a freskók a XV. századból valóak.
  • Szent Klára templom a XIV. századból nagyon szép márvány oltárral, melyet Francesko Cabiance készítette a XVIII. században.
  • Szent Nikola pravoszláv templom a XX. századból, gazdag ikon gyűjteménnyel.
  • A városban még a következő épületeket érdemes meglátogatni: Drago palota gótikus ablakokkal a XV. századból, Bizanti palota a XVII. századból, Pima palota reneszánsz és barokk jelleggel a XVI. századból, Grubonja palota 1326-ból, Grgurina palota a XVIII. századból ( ma itt van a tengerészeti múzeum ) a városi torony mellett van a szégyen oszlop.