Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Hitelkártyahasználat
2009. január 08.

Utazz most és fizess később - a Raiffeisen hitelkártya-használati tanácsai

Miért hasznos a NagyUtazónak a hitelkártya Karácsonykor és Szilveszterkor

Téli utazásaink megtervezésekor nem kell feltétlenül a bizonyos pénzbevételek megérkezésének időpontjához igazítani indulásunkat, utazásunk minőségét, színvonalát vagy időtartamát. Utazásunk költségvetését végre jelen pénzállományunktól függetlenül, szabadon tervezhetjük a hitelkártya segítségével.

Így tehát befizethetjük vagy lefoglalhatjuk azt az áhított utazást, amelyre vágyunk, de félő, hogy ha a befizetéssel késünk, elfogy a hely és elkésünk vele, vagy ahol a kedvezmény időponthoz van kötve, de nekünk addigra éppen nincs pénzünk.

Továbbá bevásárolhatunk az utazásra idejében, anélkül, hogy az utolsó pillanatra hagynánk, vagy fontos kellékeket kelljen nélkülöznünk.

Az igazi HITELKÁRTYA - nem összekeverendő az ún. betéti, folyószámlához tartozó bankkártyával - az a konstrukció, amely lehetővé teszi, hogy a bank pénzét használhatjuk és ne a sajátunkat, amennyiben nekünk átmenetileg nem áll rendelkezésünkre a szükséges összeg.

Utazásunk, síelésünk, szilveszteri kirándulásaink során - legyünk akár vidéken, vagy külföldön - amikor vásárolni szeretnénk, vagy váratlan kiadásunk adódik (pl. kórházi ellátás, elromlik az autó stb.) és a folyószámlánkhoz tartozó bankkártyánkon nincs több pénz, akkor szintén nagy segítségünkre lehet egy hitelkártya. Bármikor, amikor vásárolni szeretnénk, akár 42 napig kamatmentesen biztosít számunkra hitellehetőséget. Így szabadon vásárolhatunk vele anélkül, hogy készpénzt vinnénk magunkkal, vagy nem szükséges valutát beváltanunk, majd a megmaradó külföldi pénzzel vesződnünk, illetve félnünk a távoli ország zsebtolvajaitól.

Karácsonyi vásárlásainkat is könnyen intézhetjük a hitelkártyával:

Mindannyian szembesültünk már Karácsonyhoz közeledve anyagi problémákkal: elfogy az ajándékokra szánt"keretünk", látunk egy kihagyhatatlannak tűnő akciós ajánlatot, de már megcsappant a pénztárcánk. Mostantól végre nem kell visszafognunk magunkat,hiszen akár 42 nap kamatmentes időszak alatt élvezhetjük a hitelkártya hitelkeretét, vagyis használhatjuk a bank pénzét, amit csak később kell visszafizetni. És ami még nagy előnyére válik nem csak az ünnepek kapcsán: a hitelkártyához nem kell lakossági bankszámlát nyitnunk, betétet elhelyeznünk, vagy jövedelmet átutalnunk.

Hogyan igényelhet a NagyUtazó Raiffeisen hitelkártyát?
 
  • A 24 órás telefonos ügyfélszolgálatnál, a Raiffeisen Direktnél a 06 40 48 48 48-as telefonszámon, ahol az igénylés akár azonnal elindítható!


 
  • A Telebankár percek alatt elvégzi az előzetes hitelbírálatot, tájékoztatja a további lépésekről. Kérésre postázza az igényléshez szükséges formanyomtatványokat.


 
  • A hitelkártya igénylés elküldhető postai úton is az igénylőlapon szereplő címre vagy leadható személyesen valamelyik Raiffeisen bankfiókban.


 
  • A szükséges dokumentumok benyújtását követően bírálják el az igénylést, és annak elfogadása esetén a hitelbírálat eredményétől függően állapítják meg a hitelkereztet. A pozitív hitelbírálatot követően akár néhány nap alatt átvehető a hitelkártya. A hitelbírálat eredményéről telefonon is értesítenek.


Az igénylés feltételei:

A Raiffeisen hitelkártyát minimum 1 éves folyamatos munkaviszonnyal (vállalkozó esetén vállalkozói jogviszonnyal) rendelkező, 21-65 éves magyar állampolgárok igényelhetik.

További feltételek:
 
  • magyarországi munkahely vagy magyarországi állandó lakhely,


 
  • minimum 50.000 Ft igazolt havi nettó jövedelem,


 
  • lakóhelyi vezetékes telefon, vagy saját névre szóló előfizetéses


  mobiltelefon,
 
  • legalább két hónapos aktív lakossági, forint bankszámla-múlt bármely


  hazai banknál.


Igényléshez szükséges dokumentumok:
 
  • hitelkártya igénylőlap


 
  • 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás


 
  • alkalmazott esetén munkáltatói igazolás


 
  • vállalkozó esetén APEH jövedelemigazolás


 
  • nyugdíjas esetén nyugdíjszelvény és nyugdíjtörzslap*

* Egyedi hitelbírálattól függően a bank alkalmazottaktól és nyugdíjasoktól is kérhet APEH jövedelemigazolást, illetve a hitelbírálathoz szükséges további dokumentumokat.

 
  • személyi igazolvány, TB kártya, adókártya (postai igénylés esetén ezek másolata)


 
  • utolsó havi vezetékes- vagy saját névre szóló előfizetéses mobiltelefon számla eredeti példánya


 
  • utolsó két lakossági forint bankszámlakivonat eredeti példánya


Bővebb információ: http://www.raiffeisen.hu