Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Tudnivalók a charter járatokról
2006. március 22.

A légi charterjáratok átszállás nélkül visznek kedvelt üdülőhelyekre, ráadásul a menetrendszerű járatoknál kedvezőbb árakon.

Több típusa van:
 
  • A klasszikus eset az, amikor a szállító cég charter járatok üzemeltetére szakosodott. (Futura, Air Europa, LTU)


 
  • A másik esetben menetrend szerini járatokat működtető cég indít a nyári és téli szezonban chartereket, hiszen ilyenkor jóval többen utaznak. Az utazási irodák a légitáraságoktól bérelnek gépeket, a charter-helyeket szállásaikhoz foglalják, ezért általában ezeket a jegyeket "csomagban", a szállásokkal együtt adják el.


Ezeken a járatokon nincs első, business vagy turista osztály, és külön dohányzó szakasz sem létezik. Általában az utolsó pár üléssort nevezik ki dohányzó résznek. Jegyvásárláskor előre kell jelezni, ha az utas kísérő nélküli gyermek vagy mozgássérült. Utóbbiak rendelkezésére állnak a repülőterek betegszállító szolgálatai.

Jó tudni:

Poggyászként a szokásos 20 kg vihető, kézipoggyászként egy db 5 kg-os csomagot vihetnek az utasok a fedélzetre. Ennek összmérete (hosszúság, magasság, szélesség) nem haladhatja meg a 115 cm-t. Ha szörfdeszkát vagy sílécet szeretnénk magunkkal vinni, előre tájékozódjunk a szállítás feltételeiről és költségeiről.

A charter járatokon is van lehetőség külön menü igénylésére-pl. vegetáriánus- ezt leegyszerűbb foglaláskor jelezni. 

A jegyeket két órával az indulás előtt a repülőtéren lehet átvenni az utazási irodáktól. Ha meghatározott személy mellé, vagy meghatározott ülőhelyre szeretnénk ülni, feltétlenül tartsuk be ezt a szabályt, mert a kívánságokat szívesen teljesítik amíg van hely.