Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Mobiltelefonálás külföldön
2006. július 06.

Ha külföldre utazunk és mobiltelefonunkat is magunkkal visszük, nem árt tisztában lenni a hívásköltségekkel.

A mobiltelefon használata külföldön jelenleg lényegesen drágább, mint belföldön. Roamingoláskor, a hívás fogadásáért is fizetni kell, de általában még így is jóval olcsóbb fogadni a hívást, mint külföldről hazatelefonálni. Szintén fontos, hogy külföldről egy harmadik országot hívni, illetve az adott országon belüli hívást kezdeményezni lényegesen többe kerül az itthon megszokottnál.

A tájékozottság kifizetődő, hiszen az egyes tarifák jelentősen eltérhetnek, percenként akár több száz forintos különbségek is lehetnek a tarifák között, függően attól, hogy a felhasználó honnan hova telefonál, hogy melyik hazai szolgáltató ügyfele, illetve milyen előfizetése, vagy kártyás csomagja van.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság TANTUSZ portálján a mobilszolgáltatók előfizetéses és kártyás ügyfeleit tájékoztatja arról, mennyibe kerül a mobiltelefon-használat az EU-tagállamokban, a szomszédos országokban, illetve a legnépszerűbb turisztikai célországokban. Könnyen és egyszerűen tájékoztat arról, mennyibe kerül külföldön hívást fogadni, illetve indítani haza, a tartózkodási-, vagy harmadik országba, mi az ára az SMS, MMS küldésnek, vagy fogadásnak.


A Roamingtarifa-összehasonlító elérhető az alábbi linken:
http://www.tantusz.nhh.hu

A roaming szolgáltatás előfizetés esetén automatikusan elérhető (van olyan szolgáltató, ahol a megvétel után 3 hónappal aktiválják csak automatikusan). A kártyás telefonok esetén a szolgáltatás igénybe vételének feltétele, hogy az ügyfél forintszámláján a mindenkor érvényes roaming limitnek megfelelő összeg szerepeljen, illetve hogy aktiválja a szolgáltatást. Amennyiben külföldön tartózkodva a számla eléri a roaming limitet, a roaming szolgáltatást csak a számla feltöltése után (vagy korlátozottan) lehet újra igénybevenni.

Külföldön telefonunk automatikusan a legjobb vételi lehetőséget biztosító hálózatot találja meg, de manuális kereséssel is kiválaszthatjuk a számunkra legelőnyösebb tarifát kínáló szolgáltató hálózatát.

Magyarországot, magyarországi előfizetőt a +36 után a mobilhálózat, vagy város előhívószáma és hívott fél telefonszámának tárcsázásával érhetünk el. Ha külföldről kívánunk telefonálni, használjuk a "+" előhívót, így nem kell tudnunk az adott ország nemzetközi előhívószámát (ami pl. Magyarországon a 00)

ünnepi ajánlatok
Valutaváltó
EUR euró
HUF forint
Üzemanyagárak
Budapest
bármelyik ker.
95
Iránytű
europe asia australia australia africa north_america south_america antartica EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
Hasznos információk
Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
Utazók sarka
Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.
Kiemelt partnereink: