Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Máltán jártatok már?

klara, 2001. július 11. 13:52
Máltára mennénk szeptemberben. Mit tudtok róla?
Ha hozzá szeretne szólni a témakörhöz, kérjük előbb jelentkezzen be a jobb felső sarokban található "Belépés" gombra kattintva!
Hozzászólások (5 találat)
szivarvany, 2004-08-26  14:43
99-ben voltunk Máltán. Szerintem csodálatos. Sliemában laktunk a Hotel Plázaban, közvetlenül a parton, gyönyörű kilátással a tengerre és a Casinora.A tenger sótartalma igen magas. Máltán rengeteg a látnivaló. Valettát mindenképpen meg kell nézni: Szt. János katedrális, Nagymesterek Palotája stb. Feltétlenül meg kell nézni a kék barlangot, ahova motorcsónakkal visznek ki. Hagar Qim kőtemploma is érdekes. Érdemes ellátogatni Popeye Villagebe, ahol a belépő tartalmaz egy hajókirándulást. Komppal át lehet menni Gozora, ezt sem szabad kihagyni. Mi autót béreltünk, azzal jártuk be a szigetet. Nem kell félni a baloldali közlekedéstől, hamar meg lehet szokni, a legérdekesebb a körforgalomból való kihajtás. Ki kell próbálni a buszozást is. Csodáljátok meg a híres máltai erkélyeket! Szombatonként fiesta van-látványos. a kaja a zömében angol túristákhoz igazodik a szállodában. Szeptemberben nagyon meleg van, ezért az iskola is októberben kezdődik. Málta egy csoda, de nagyon fel kell belőle készülni, és mindent meg kell nézni, amit lehet. Jó utazást nektek!
Annana, 2004-07-25  20:28
szerintem nem olyan nagy szám, sőt. Buggibbában laktam, egy hatalmas, sűrűn beépített üdülővárosban, a tengert nem igazán lehet megközelíteni - sziklás part + reggelente belemossák a part mentén végigvezető főút szennyét + éttermek végig + csónakkikötők. Éjszakánként részeg tinik hőbörögnek az utcákon + egymást érik a karaoke-bárok, odafigyelni, hol a szállás!!! Viszont jó és olcsó a tömegközlekedés, tehát el lehet menekülni az ilyen helyekről (bár nagyjából mindenhol ugyanezt találni). Fürdésre, napozásra nagyon alkalmas a "Golden Beach" (86-os busz) - szép öböl homokos parttal, még nincs körbeépítve, de van két helyes étterem, Mellieha Beach elég koszos és lehangoló, homokosnak mondják, de inkább szemetes. Látnivaló akad éppenséggel (Valletta, Mdina, Victoriosa stb., útikönyvekben benne van), de semmi igazán egetrengető - igaz, a Hypogeumot nekem nem sikerült megnézni. A középkategóriás árú kaják (kb. 2,5 - 3,5 font) ehetők, de unalmasak (pizza, pasta, hamburger, sültkrumpli), a helyi konyhára egyrészt nehéz rábukkanni, másrészt drága. Szóval nekem nem volt olyan nagy élmény így a főszezonban, de lehet, hogy szeptemberben már teljesen más arcát mutatja. És hát minden negatívuma ellenére van egy nagy előnye: ott a tenger (még akkor is, ha általában csak messziről lehet nézegetni) Ez csak egy vélemény, én is ismerek olyanokat, akik teljesen lelkesen jöttek vissza, szóval hajrá!
Annana, 2004-07-25  20:10
Máltai nyaralásból visszahoztam huszonegynéhány fontot (pontosan 22,75-öt), és mivel tudomásom szerint a hazai ker.bankok nem tartanak ilyet, szívesen eladnám oda utazóknak. MNB által közölt napi árfolyamon (1ML kb. 600 Ft, tehát az én megmaradt pénzecském nagyjából 14,000 Ft-ot ér). Tel.: 20-9-725-880
V.macska, 2001-09-13  20:27
Nagyon szép az élő világa uszónmedence minden szállodában szauna és pezsgöfördő mi b uggyibában voltunk de ellátogattounk valletába naygon szép volt szerintem nagyon érdemes elmeni erre a csodálatos helyre én benem nagy benyomás tett málta
V.macska, 2001-09-13  20:08
Máltán vigyázni kell a tengerel mert nagyon könnyen balesetett okozhat a tengeri sün. A gyakorlott vezető vezessen mert jobboldali a közlekedés.