Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Klosterneuburg - Orchidea kiállítás 11

11. nemzetközi Orchidea kiállítás - Nemcsak Nőknek!
Azonosító szám: 7331időtartam: 1 napos programutazás: busszalindulás: Budapest
Mindegy
Program
KLOSTERNEUBURG közvetlenül a Duna partján található, melynek monumentális építménye, az Ágoston-rendi apátság már messziről magára vonja a tekintetünket. A szerzeteseket a tartomány védőszentje III. Babenberg Lipót és felesége, Ágnes hívta erre a helyre. Itt készítették el az ország első gótikus kápolnáját a Capella Speciosa-t, amely ma a laxenburgi a Ferenc-várban tekinthető meg. Látogatásunk során az egyházi kiállítás útvonalát járjuk végig, melynek egyik legfontosabb látnivalója az ún. Verduni oltár.


A mai napon nemcsak az apátságot keressük fel, hanem a hozzátartozó Orangerie-t, azaz üvegházat. Az idei évben 11. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Orchidea kiállítást. Ennek a különleges növénynek, amely eredetileg az őserdők buja növényzete volt, kb. 130.000 fajtáját ismerik a világon. Most 1.200 m²-en, mesterségesen kialakított őserdei környezetben, különleges szín és formavilág keretében csodálhatjuk meg a különleges növény több száz fajtát.


A nap folytatásaként irány az egykori császári főváros. Délután autóbuszos városnézés BÉCS-ben, majd séta az eddigi programjainkból kimaradt SCHÖNBRUNNI KASTÉLYPARK-ban. A parkot a XVII-XVIII. századfordulón létesítették, eredetileg francia stílusban. A kb. 2 km²-nyi területen sok egyéb látnivaló is várja a látogatókat. A Gloriette 135 m hosszú oszlopcsarnokától, amely Mária Terézia dicsőségét hirdeti, páratlan panoráma tárul a kastélyra és az osztrák főváros területére.


A kiadós séta után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.
Kiegészítő információk
A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Klosterneuburg - Orchidea
indulási időpontok:

2017-03-11

2017-03-15

időtartam: 1 éjszaka
Klosterneuburg - Orchidea kiállítás
Részvételi díj7 900 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • utazást légkondicionált autóbusszal
  • idegenvezetést
Az ár nem tartalmazza:
  • belépőjegyek árát: kb. 20 EUR
  • fülhallgatók