Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Történelmi városok a nyugati határ mentén

  • kirándulás Kőszegre és Sopronba
Azonosító szám: 37082időtartam: 1 napos programutazás: busszalindulás: Budapest
2020. július 18., szombat
Program
Program: Kőszeg, Sopron (belváros és Lővérek)

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6:30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya - Győr - Szombathely útvonalon az Írott-kő lábánál fekvő Kőszegre.

A kisváros azzal került be a történelemkönyvekbe, hogy 1532-ben a Jurisics Miklós vezette parányi védősereg közel egy hónapon keresztül ellent tudott állni Szulejmán török szultán hatalmas seregének. A törökök elvonulásának emlékére Kőszegen minden nap 11 órakor is meghúzzák a harangokat. Séta a falakkal körülvett, hamisítatlan középkori hangulatát kiválóan megőrző óvárosban (Hősök kapuja, Jurisics tér, Szent Jakab-templom, Jurisics vár stb.), majd szabadidő.

A kora délutáni órákban továbbutazás a "leghűségesebb városba", Sopronba. A település beceneve az 1921. évi népszavazás eredményére utal, hiszen Sopronnak és környékének a lakosai akkor az Ausztriához való csatlakozás helyett a Magyar Királyság mellett tették le a voksukat. Séta az ókori, középkori és újkori emlékekben egyaránt bővelkedő óvárosban, majd szabadidő, illetve lehetőség idegenvezetőnkkel további nevezetességek megtekintésére.

A késő délutáni órákban látogatást teszünk Sopron híres üdülőövezetében, a Lővéreken. Könnyű túrázási lehetőség a Károly-kilátóhoz, ahonnan meseszép panoráma nyílik a városra, a Fertő-tó környékére, sőt szerencsés esetben az Alpok vonulatai is látszódnak.

Ezt követően búcsú Soprontól, hazautazás a Csorna - Győr - Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.
Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
indulási időpontok:

2020-07-18

időtartam: 1 éjszaka
Részvételi díj
Részvételi díj9 300 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • az autóbuszos utazást
  • az útlemondási biztosítást
  • az idegenvezetést
  • felsorolt programokat
Az ár nem tartalmazza:
Belépőket:

Sopron - Károly kilátó: 500 Ft

Esetleges Múzeum belépőjegyeket.