Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A kölni karnevál

A legnagyobb és leghíresebb német karnevál
Azonosító szám: 16297időtartam: 4 nap / 3 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2017. február 25., szombat
Hotel 3***
Program
­A kölni karnevál ünnepségsorozata 7 napon át tart, csúcspontja a "Rózsák hétfője" felvonulás, mely a leg­na­gyobb karneváli menet egész Német­or­szág­ban. A karneváli pompa hihetetlen tárháza jelenik meg a 7 km hosszú karneváli menetben (több mint 10 ezer jelmezes, zenekarok, tánccsoportok, lo­vas­ság, óriási színes figurák, feldíszített kocsik). Ez a színpompás forgatag évről évre egyre több látogatót vonz, több százezer ember kíséri útján a karneváli szereplőket, akik fáradhatatlanul édes­sé­get dobálnak a közönség közé. Élményteli szórakozásban lesz részük, ha velünk tartanak erre a szép karneváli ünnepségre. Az egyéb látnivalók sem szorulnak háttérbe, Bonn, Aachen és Köln városok meg­te­kin­té­se is szerepel a programban.

1. nap:
Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya - Győr - Hegyes­halom - Linz - Nürnberg út­vo­na­lon. Szállás Németországban, Frankfurt közelében (1 éj).

2. nap:
Bonn (Beethoven szülővárosa), Aachen (a Frank Birodalom fővárosa)]

Utazás a Rajna parti Bonnba, a Német Szövetségi Köztársaság egykori főváro­sába. A közös séta után lehe­tő­ség lesz Beethoven szülőházának meg­te­kin­té­sé­re (érdekes múzeum). A kora délutáni órákban to­vább­uta­zás Aachenbe, a Frank Birodalom császárának, Nagy Károlynak egykori székváro­sába. Az Aacheni dóm Németország egyik leg­fon­to­sabb műemléke, annak idején az ország látnivalói közül ezt az épü­let­együt­test vette fel elő­ször az UNESCO a vi­lág­örök­ségi listára. A középkorban majd 600 éven keresztül itt koronázták a német uralkodókat. Az óvárosi séta és a dóm meg­te­kin­té­se után rövid szabad program, majd utazás a Köln környéki szállodába (2 éj).

3. nap:
Köln]

A nap nagy részét Kölnben töltjük. Délelőtt is­mer­ke­dés a belváros ne­ve­zetes­sé­geivel, lá­to­ga­tás Né­met­ország egyik legrangosabb látnivalójában, a Kölni dómban. Késő délelőttől a "Rózsák hétfője" kar­ne­váli menetet nézzük meg. E jeles esemény alkalmából a kölni lakosság, gyermek és felnőtt egyaránt jelmezbe bújik és a karneváli parádé aktív résztvevőjévé válik. A felfokozott ünnepi han­gu­lat­ban, a változatos jelmezek, programok színes kavalkádjában a vi­dám­ság­nak jut a fő szerep.

4. nap:
Hazautazás a Frankfurt - Nürnberg - Linz - Hegyes­halom - Győr - Tatabánya út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Székesfe­hér­várra a késő esti órákban.
Elhelyezés
Hotel 3***
Kiegészítő információk
Autóbusz felszállási lehetőségek
Székesfehérvár - 4.45
Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
Budapest - 6.00
Déli pályaudvarnál a PRÍMA (CBA) Déli Áruház felőli parkoló
Tatabánya - 6.45
M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, AGIP (ENI) kút a McDonald's mellett
Győr - 7.30
Vasútállomás főbejárata előtti szgk. parkoló

Belépődíjak
Az árak tájékoztató jellegűek!
BonnBeethoven szülőházaEUR 5,-

Figyelem: Az itt felsorolt programokon a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
A kölni karnevál
indulási időpontok:

2017-02-25

időtartam: 3 éjszaka
Hotel 3***
Részvételi díj78 500 Ft/fő
Egyágyas felár27 900 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás580 Ft/fő/nap
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • au­tó­bu­szos uta­zást
  • 3 éj­sza­kai szál­lást reg­ge­li­vel
  • az út­le­mon­dási biz­to­sí­tást
  • fel­so­rolt prog­ra­mo­kat
  • ide­gen­ve­ze­tést
Az ár nem tartalmazza:
  • BBP biztosítást
  • belépődíjakat