Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Erdély kincsei

Azonosító szám: 13590időtartam: 5 nap / 4 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2017. október 28., szombat
Panzió + Hotel 3***
Program
1. nap:
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Nagyváradig. Rövid megálló Nagyváradon, majd a Király-hágón át folytatjuk utunkat Kolozsvárra, ahol városnéző sétánk során megtekintjük a Szent Mihály templomot, a Farkas utcát, majd pedig Mátyás király szülőházát és a Házsongárdi temetőt. Szállásfoglalás Kolozsváron. Vacsora a szállodában.

2. nap:
Reggeli után továbbutazunk Tordára, ahol fakultatív lehetőség nyílik egy közös barangolásra a turisták által olyannyira közkedvelt tordai sóbányában. A bányalátogatást követően a székelység fővárosába, Marosvásárhelyre látogatunk. Városnéző sétánk során érintjük a Kultúrpalotát. Ezt követően folytatjuk utunkat Korond felé, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik Korond iparművészeti remekeinek megvásárlására is. Késő délután Székelyudvarhely nevezetességeivel ismerkedünk. Este szállásfoglalás Tusnádfürdőn vagy Gyergyószentmiklóson, vacsora.

3. nap:
]

Reggeli után látogatás a Csíki Sör Manufaktúrában. A látogatás bepillantást enged a sörgyártás titkaiba, melyet sörkóstolás követ. Innen utunk Csíkszereda érintésével a katolikus székelyek híres búcsújáróhelyére, Csíksomlyóra vezet, ahol egy kellemes sétát teszünk és megtekintjük a Csíksomlyói-kegytemplomot. A délutánt a Békás-szorosnál és a Gyilkos-tónál töltjük, mely a pazar látnivalók sokaságával a székelyföld természeti szépségeinek legszebbike. Késő délután Gyergyószentmiklósra látogatunk. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap:
]

Reggeli után utazás a 946 méter magasan fekvő Szent Anna- tóhoz, melynek vizét a világ egyik legtisztább vizének tartják. Kellemes sétát teszünk a tó partján. Kora délután a "vargák városába", Kézdivásárhelyre látogatunk. Innen jutunk Alsócsernátonba, ahol a Haszmann Pál Néprajzi Múzeumot tekintjük meg. Az 1974-ben alakult helytörténeti és tájmúzeum törzsanyagát Haszmann Pál helytörténész és tanár magángyűjteménye képezi. A múzeumkertben van Jókai hársfája, alatta jelképesen Kazinczynek pad és kőasztal. Ezt követően felkeressük a Nyerges-tető nemzeti emlékhelyét. Rövid szabadprogram Tusnádfürdőn. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

5. nap:
]

Korai reggeli után hazaindulás Gyergyószentmiklós vagy Tusnádfürdő-Székelyudvarhely-Segesvár-Kolozsvár-Nagyvárad-Budapest útvonalon. Útközben rövid sétát teszünk Segesvár középkori várnegyedében. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Elhelyezés
Panzió + Hotel 3***
Ellátás: félpanzió

Kiegészítő információk
Várható költségek:
Tordai sóbánya: kb. 20 RON/ fő
Marosvásárhely, Kultúrpalota: kb. 12 RON/fő
Mohos tőzegláp: kb. 5 RON/fő
Alsócsernáton, múzeum: kb. 10 RON/fő
Nagyvárad, Szent László herma kb. 7 RON/fő
Csíki Sör Manufaktúra látogatás kb. 30 RON/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Erdély kincsei
indulási időpontok:

2017-10-28

időtartam: 4 éjszaka
Panzió + Hotel 3***
Részvételi díj59 900 Ft/fő
Egyágyas felár18 400 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás580 Ft/fő/nap
Sztornó
Sztornó biztosítás1.50 %
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • utazás autóbusszal
  • 4 éj szállás
  • félpanziós ellátás
  • idegenvezetés


Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.
Az ár nem tartalmazza:
  • útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
  • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • programok költségei