Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kárpátalja várai

Azonosító szám: 12289időtartam: 4 nap / 3 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2017. augusztus 03., csütörtök
Hotel 3***
Program
1. nap:
Indulás reggel 06:00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ukrajnáig, Budapest-Beregsurány/ Asztély útvonalon, útközben rövid pihenőkkel. Délután érkezés Beregszászra, ahol városnéző sétánk alatt megtekinthetjük a Bethlen kastélyt, a volt megyeházát, az egykori kaszinó épületét és a Törvényszéki palotaépületét. Továbbutazva megtekintjük Munkács várát, amely jelentős szerepet játszott a Habsburg ellenes mozgalmak korában. Itt ünnepeltek honfoglaló őseink 40 napon át , amikor megpillantották az új hazát Az első, valószínűleg fából készült őrtornyot ebben az időben emelhették a Várhegyen. A vár ma Kárpátalja legjelentősebb, épségben fennmaradt vára. A várban található múzeum megtekintése után továbbutazunk a szálláshelyünkre. Vacsora a szállodában.

2. nap:
Reggeli után városnéző séta Munkácson: Rákóczi kastély, Szent Mihály kápolna, Városháza, Cirill és Metód szobra, Munkácsy emléktábla és szobor. Majd ellátogatunk a szolyvai emlékparkba, amely a sztálinizmus kárpátaljai áldozatainak állít emléket. Innen továbbutazunk a Vereckei hágóhoz érintve a VERECKEI szorost, amelyen keresztül 895-ben a honfoglaló magyarság többsége érkezett a Kárpát-medencébe. A Millecentenáriumi emlékmű megtekintése után, visszautazunk a szállásra, és útközben megtekintjük a beregvári Schönborn-vadászkastélyt, amely Kárpátalja legimpozánsabb kastélyának mondható. A kastély egy letűnt kor hangulatát őrzi, míg a kastélyparkban kialakított angol kert, különböző növényritkaságokat és több száz éves fákat rejt, valamint itt lapul az Örök Fiatalság forrása is. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora a szálloda éttermében.

3. nap:
Reggeli után utazás Ungvárra, amely egykor az Ung folyó mentén kialakult várat jelentette, jelenleg Kárpátalja fővárosa. A városnézés során megtekintjük a görög katolikus székesegyházat, a skanzent, a gerényi rotundát és a Drugeth várat. Majd továbbutazunk Szerednyére, amely település oly szerencsés, hogy két erősséggel is bír: itt található Dobó István egri hős lakótoronyszerű romvára, illetve az általa és testvérei által 1540-1550 között épült épített pincerendszer, amely hatalmas fallal volt ellátva, így védelmi funkciókat is ellátott. A vár megtekintése után a kendereskei kilátóhoz megyünk, ahol gyönyörködhetünk a Feszty körkép panorámájában, majd visszautazunk a szállásra, vacsora a szállodában.

4. nap:
Reggeli után Beregszászon megtekintjük a Bereg-vidéki Múzeumot, majd Csetfalván tartunk megállót, ahol a református templomot és a harangtornyot nézzük meg. Utána Nagyszőlősre megyünk, ahol Perényi Zsigmond és Bartók Béla emlékekkel, a római katolikus templommal fogunk ismerkedni. Majd Husztnak romvárához hajtunk, felkapaszkodunk a várhegyre, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Tisza völgyére és a városra. Utunkat Beregsurány érintésével folytatjuk hazafelé, útközben rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Elhelyezés
Hotel 3***
Ellátás: félpanzió

Kiegészítő információk
Várható belépőjegy költségek: kb. 4.000 Ft/fő + 1.500 Ft borkóstoló költsége.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Kárpátalja várai
indulási időpontok:

2017-08-03

időtartam: 3 éjszaka
Hotel 3***
Részvételi díj49 900 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás580 Ft/fő/nap
Sztornó
Sztornó biztosítás1.50 %
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • utazást autóbusszal
  • 3 éjszaka szállásköltségét 3***-os szállodában
  • félpanziót
  • csoportkísérő idegenvezetőt
Az ár nem tartalmazza:
  • kötelező félpanziót
  • BBP biztosítást
  • sztornó biztosítást
  • belépőjegyeket