Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Madeira - Azori-szigetek körutazás

Az Atlanti-óceán gyöngyszemei
Azonosító szám: 36306időtartam: 9 nap / 7 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2018. július 28., szombat
Szállodák
Program
1. nap:
Budapest - Funchal (Madeira)
Elrepülés Budapestről Funchalba, Madeira fővárosába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Funchalban.

2. nap:
Funchal - városnézés
Reggeli után betekintünk a helyi emberek életébe a hal- és virágpiacon, majd városnézés: látogatás a botanikus kertben, ahol Madeira növény- és állatvilágával ismerkedhetünk meg. Ezután megtekintjük a XV. századi katedrálist, amely a portugál építészet manuel stílusjegyeit hordozza magán. A túra végén borkóstoló, ahol megízleljük a híres madeirai borokat. Szállás Funchalban.

3. nap:
Camara de Lobos - Cabo Girao - Paul de Serra fennsík - Porto Moniz
Reggeli, majd szabad program vagy egésznapos fakultatív programlehetőség: kirándulás Madeira nyugati részére. Először ellátogatunk Camara de Lobosba, egy festői kis halászfaluba, majd a Cabo Giraohoz, amely Európa legmagasabb sziklaszirtje, és áthaladunk az Encumeada szoroson is. Ezután továbbutazunk a Paul de Serra fennsíkra, amely az egyetlen fennsík Madeirán. A napot Porto Monizban fejezzük be, amely vulkanikus medencéiről híres. (A program ára: 18.000 Ft.) Szállás Funchalban.

4. nap:
Camacha - Pico de Arieiro - Santana - Machico
Reggeli után egész nap szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos szigettúra a keleti oldalra. Camacha (kosárfonó művészeti központ), Pico do Arieiro (Madeira második legmagasabb hegycsúcsa). Délután ellátogatunk Ribeiro Frioban egy pisztrángtenyésztő telepre, ezután séta a Balcoes kilátóig, majd folytatjuk utunkat Santanaba, amely egy tipikus madeirai falu nádtetős házakkal, és Machicoba, amely Madeira egyik legnagyobb városa. (A program ára: 16.500 Ft.) Szállás Funchalban.

5. nap:
Funchal - Ponta Delgada (Sao Miguel - Azori-szigetek)
Reggeli, majd délelőtt szabad program, pihenés. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Ponta Delgadába, Sao Miguel-szigetre. Szállás Ponta Delgadában.

6. nap:
Ponta Delgada - Sete Cidades - Capelas - Ponta Delgada
Reggeli után félnapos kirándulásra indulunk: először megcsodáljuk a panorámát a Vista do Rei (Királyi kilátó) magaslatról a lenyűgözően szép Sete Cidades kék és zöld krátertóra. Utazás a Sete Cidades völgybe, mely egy háromezer méteres vulkáni csúcs beszakadása következtében jött létre. A kráter türkizes színű vízzel töltődött fel, így kialakítva a kék és zöld ikertavakat. A Sete Cidades - jelentése hét város - az egyik leglátogatottabb természeti látványosság az Azori-szigeteken. Bretanha felé utazunk tovább. A nap során meglátogatunk egy ananászültetvényt is Capelas mellett. Délután szabad program. Szállás Ponta Delgadában.

7. nap:
Ponta Delgada - Lagoa - Caloura - Furnas - Ponta Delgada
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás: utazás Lagoa falun keresztül a Caloura kilátóhoz, ahonnan gyönyörű látványként tárul elénk a szomszédos kis öböl és a partján meghúzódó kolostor. Következő megállónk a sziget első fővárosa, Vila Franca do Campo városka, amely több régi, történelmi épülettel is rendelkezik: erődítmény, templomok, helyi múzeum. Innen hamarosan elérjük a Furnas völgyét, mely gejzírjeiről, hőforrásairól nevezetes. Több mint 20 hőforrásával a világ egyik legnagyobb "vizes" városa. Lesétálunk a tóhoz, a forrásokhoz és megnézzük azokat a helyeket, ahol a források réseiben ételeket főznek. A vidék egyedülálló ételkülönlegessége a cozidó, mely hét órán keresztül a földben fő. Délután megtekintjük a botanikus kerteket, és lehetőségünk nyílik megmártózni egy természetes melegvizű forrásban is. Meglátogatunk egy Európában egyedülálló teaültetvényt, ahol megkóstolhatjuk a helyi teakülönlegességeket. Visszautazás Ponta Delgadába, útközben megálló a Santa Iria kilátónál. (A program ára: 29.500 Ft.) Szállás Ponta Delgadában.

8. nap:
Ponta Delgada ...
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre lisszaboni átszállással.

9. nap:
... Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

Figyelem! A napok és programok sorrendje felcserélődhet.


Elhelyezés
Szállodák
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Fakultatív programok
A 3. napi fakultatív program:
Egésznapos kirándulás: Madeira nyugati részére. Először ellátogatunk Camara de Lobosba, egy festői kis halászfaluba, majd a Cabo Giraohoz, amely Európa legmagasabb sziklaszirtje, és áthaladunk az Encumeada szoroson is. Ezután továbbutazunk a Paul de Serra fennsíkra, amely az egyetlen fennsík Madeirán. A napot Porto Monizban fejezzük be, amely vulkanikus medencéiről híres.

Az 4. napi fakultatív program:
Egésznapos szigettúra a keleti oldalra. Camacha (kosárfonó művészeti központ), Pico do Arieiro (Madeira második legmagasabb hegycsúcsa). Délután ellátogatunk Ribeiro Frioban egy pisztrángtenyésztő telepre, ezután séta a Balcoes kilátóig, majd folytatjuk utunkat Santanaba, amely egy tipikus madeirai falu nádtetős házakkal, és Machicoba, amely Madeira egyik legnagyobb városa.

A 7. napi fakultatív program:
Egésznapos kirándulás: utazás Lagoa falun keresztül a Caloura kilátóhoz, ahonnan gyönyörű látványként tárul elénk a szomszédos kis öböl és a partján meghúzódó kolostor. Következő megállónk a sziget első fővárosa, Vila Franca do Campo városka, amely több régi, történelmi épülettel is rendelkezik: erődítmény, templomok, helyi múzeum. Innen hamarosan elérjük a Furnas völgyét, mely gejzírjeiről, hőforrásairól nevezetes. Több mint 20 hőforrásával a világ egyik legnagyobb "vizes" városa. Lesétálunk a tóhoz, a forrásokhoz és megnézzük azokat a helyeket, ahol a források réseiben ételeket főznek. A vidék egyedülálló ételkülönlegessége a cozidó, mely hét órán keresztül a földben fő. Délután megtekintjük a botanikus kerteket, és lehetőségünk nyílik megmártózni egy természetes melegvizű forrásban is. Meglátogatunk egy Európában egyedülálló teaültetvényt, ahol megkóstolhatjuk a helyi teakülönlegességeket. Visszautazás Ponta Delgadába, útközben megálló a Santa Iria kilátónál.

Kiegészítő információk
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
 • Babérerdő


A vacsorázás egyénileg történik, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként 20-25 EUR-al lehet számolni).

További tudnivalók:
Minimum létszám: 18 fő
Fakultatív program: minimum 10 főtől

Fontos! Az útlevélnek vagy plasztik személyigazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lennie.
Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.
A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek.

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Madeira: körutazás
indulási időpontok:

2018-07-28

időtartam: 7 éjszaka
Szállodák
Részvételi díj299 900 Ft/fő
Egyágyas felár89 000 Ft/fő
Fakultatív programok
3. napi fakultatív p18 000 Ft/fő
4. napi fakultatív p16 500 Ft/fő
7. napi fakultatív p29 500 Ft/fő
Kötelező járulékok
Reptéri illetékek üz98 000 Ft/fő
Sztornó biztosítás5 570 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • repülőjegy (nemzetközi és belső)
 • BBP biztosítás
 • elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
 • közlekedés a program szerint busszal, belső repülőjárattal
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
Az ár nem tartalmazza:
 • reptéri illetékek üzemanyagfelárral
 • sztornó biztosítás (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
 • 3. napi fakultatív program: 18.000 Ft (Madeira nyugati része)
 • 4. napi fakultatív program: 16.600 Ft (Madeira keleti része)
 • 7. napi fakultatív program: 29.500 Ft (Lagoa, Caloura, Furnas)
 • borravaló: ajánlott 3-4 EUR/nap/fő