Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A Gangesz szentélyei és az Aranyháromszög

Delhi - Jaipur - Agra - Taj Mahal - Khajuraho erotikus templomai
Azonosító szám: 35005időtartam: 11 nap / 9 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. március 09., csütörtök
Szállodák
Program
1. nap:
Budapest ...
Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.


2. nap:

... Delhi
Érkezés a reggeli órákban, reggeli, ahol lehetőség nyílik átöltözni, majd felfedezzük India fővárosát. Visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely "az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye". Felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét, bejárjuk riksával a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt. Felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megnézzük Indira Ghandi egykori lakóházát. Végezetül megismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Vacsora, szállás Delhiben.


3. nap:

Delhi - Jaipur
Reggeli, majd megtekintjük Qutab Minart, amely az egyik legismertebb és legkarcsúbb torony a világon. A Qutab Minar, melyet a Hindusztán hetedik csodájának is neveznek, egy a világ örökségeként is számon tartott egykori minaret, és a közelében áll az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlop. Meglátogatjuk a Lotus templomot, délután utazás Jaipurba. Vacsora, szállás Jaipurban.


4. nap:

Jaipur
Reggeli után városnézés Jaipurban. Fotóstop a Szelek Palotájánál (Hawa Mahal), amelyet Rajasthanban még a XVIII. században Pratap Singh maharadzsa építtetett. Ellátogatunk az Amber palotához, a magasan a tó felett emelkedő építményhez, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palotát és felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart. Vacsora, szállás Jaipurban.


5. nap:

Jaipur - Fathepur Sikri - Agra
Reggeli után indulás Agrába. Útközben Fathepur Sikriben, a szellemvárosban, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. Akkoriban a mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve még Londonnál is jelentősebb városban rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult a látogató szeme elé. Érkezés Agrába. Vacsora, szállás Agrában.


6. nap:

Agra - Taj Mahal
Kora reggel látogatás Agrában. Egy Világörökségnek, a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak szenteljük időnket. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak állhatatos szerelme jeléül. "Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer." Később bejárjuk az Agra Erődöt. Az impozáns erőd a Yamuna folyó partján fekszik, a Mughal időszak kézműves munkáját dicséri. Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora, szállás Agrában.


7. nap:

Agra - Jhansi (vonattal) - Orchha - Khajuraho
Reggeli, majd indulás a pályaudvarra és elutazás Agrából Jhansiba. Érkezés Jhansiba, majd innen továbbutazunk Khajurahoba, útközben Orchhában állunk meg a Betwa folyó partján, és felkeressük legszebb templomait. A Budela stílusú építészet fellegvára pompázatos szépségével rabul ejti a látogatót. Tovább folytatjuk utunkat Khajurahoba. Vacsora, szállás Khajurahoban.


8. nap:

Khajuraho - Varanasi
Reggeli után városnézés. Megismerkedünk a világhírű zarándokhely, Khajuraho misztikus és gyönyörűséges templomaival, melyek India egyik leglátogatottabb emlékei. A Világörökség részét képező templomokat 950 és 1150 között építették, amikor a tantrikus hagyományok elfogadásra kerültek. A hely különlegességét az adja, hogy a templomok fala erotikus domborművekkel van díszítve, emiatt Káma Szutra templomokként is emlegetik őket. Ezután transzfer a repülőtérre. Elrepülés Khajurahoból Varanasiba. Vacsora, szállás Khajurahoban.


9. nap:

Varanasi
Reggelit követően ellátogatunk Sarnath-ba - Gautama Buddha itt tanította először a Dharmát; megnézzük a Damok sztúpát, a Dharmarji Ka sztúpát és a maon szentélyt. Az Indiai Mahabodhi Társaság a közelmúltban épített egy Viharát, amelynek a belső freskói megismertetnek bennünket India különböző részeinek a történelmi, építészeti és kulturális örökségével. Kora este egy egyedülálló hindu ceremónia, a Ganga Aarti részesei lehetünk, mely során vallási énekek kíséretében szent tüzeket gyújtanak a Gangesz folyó partján. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Varanasiban.


10. nap:

Varanasi - Delhi
Kora reggel csónakázás a Szent Gangesz folyón. Visszaérkezés a csónakkirándulásról, reggeli, majd ezt követően városnézés a hindu vallás szent városában, Varanasiban, régi nevén Benáreszben. "Benáresz vénebb a történelemnél, vénebb a hagyománynál, vénebb még a legendánál is - és kétszer olyan vénnek látszik, mint mindhárom együttvéve" - írta róla Mark Twain. Megtekintjük az aranytemplomot (Vishwanath), és a Bharat Mata-, Durga templomokat, Auranzeb uralkodó mecsetjét, a Banaraas Hindu Egyetemet. Délután transzfer a repülőtérre, elrepülés Varanasiból Delhibe, este búcsúvacsora. A repülőtéri indulásig lelhetőség van egy kis pihenésre (1 db kétágyas szoba 4 főnek).


11. nap:

Delhi - Budapest
Kora hajnalban transzfer a repülőtérre és hajnalban elrepülünk egy átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre menetrendtől függően.
Elhelyezés
Szállodák
Belépők és a program szerinti étkezések: 280,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

Kiegészítő információk
Az út által érintett UNESCO Világörökségek:
 • Qutab Minar
 • Jantar Mantar
 • Fathepur Sikri
 • Taj Mahal
 • Agra Erőd
 • Khajuraho műemlékegyüttese


A 195 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

További tudnivalók:
 • Minimum létszám: 15 fő


Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymásssal szembeni üres oldalnak kell benne lennie!
Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.
A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
A Gangesz szentélyei
indulási időpontok:

2017-03-09

időtartam: 9 éjszaka
Szállodák
Részvételi díj349 000 Ft/fő
Egyágyas felár109 000 Ft/fő
Kötelező járulékok
Reptéri illetékek üz114 000 Ft/fő
Vízum23 000 Ft/fő
Sztornó biztosítás6 480 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • repülőjegyek (nemzetközi és belsők)
 • BBP biztosítás
 • közlekedés külön, légkondicionált autóbusszal, belföldi repülőjáratokkal, vonattal, csónakkal
 • elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas szobákban, reggelikkel
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető végig a helyszínen
Az ár nem tartalmazza:
 • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 114.000 Ft (változhat)
 • Vízum: 23.000 Ft
 • Belépők és a program szerinti étkezések: 195 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
 • Sztornó biztosítás: 6.480 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
 • Ajánlott borravaló: 5 USD/nap/fő