Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Közép-amerikai kalandozások körutazás Costa Ricában és Panamában

Azonosító szám: 15581időtartam: 13 nap / 11 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. április 21., péntek
Középkategóriás szállásokon
Program
Costa Rica a Csendes-óceán és a Karib-tenger között fekvő közép-amerikai ország. 51 ezer négyzetkilométeres területén sokszínű állat- és növényvilág, hatalmas vulkán, hőforrások, álomszép tengerparti strandok és a kultúra szerelmeseinek való városok várják a látogatót. A körutazás Panamában folytatódik, ahol a sokat vitatott, ám látványos Panama-csatorna mellett egy őslakos települést látogatnak meg.

1. nap Elutazás menetrend szerinti járatokkal, két átszállással San Joséba. Megérkezés a késő délutáni órákban Costa Rica földrajzi középpontjában fekvő fővárosába. Transzfer a szállodába, vacsora és szállás San Joséban.

2. nap Kora reggel elutazás autóbusszal Cano Blanco városába, útközben jellegzetes helyi reggeli. Cano Blancótól az út folyami hajóval folytatódik az északon, az ország Karib-tengeri partján fekvő Tortugero Nemzeti Park területére. A kb. másfél órás hajóút során a természet és a békés vízi világ szépségei láthatók. Megérkezés és elhelyezkedés a lodge-ban, majd ebéd. Délután az oázishoz hasonlatos Tortugero városka megtekintése, amely csak a tenger felől közelíthető meg. Vacsora és szállás jellegzetes, helyi lodge-ban.

3. nap Kora reggel kirándulás csónakkal a Tortugero Nemzeti Park csatornáin. Az itt fellelhető tavak, folyók és csatornák szövevényes hálózata kitűnő terep a természet alapos megfigyelésére. A lenyűgöző környezetben a helyi élővilág különleges fajai, madarak, majmok, lajhárok, krokodilok és kajmánok is láthatók, de a park menedéket nyújt olyan veszélyeztetett állatoknak is, mint a lamantin, a tapír és a jaguár. Reggeli a lodge-ban, majd gyalogtúra a nemzeti park ösvényein az érintetlen esőerdőben, ahol a természet kivételes közelségből látható. Ebéd a lodge-ban, majd szabadprogram. Vacsora és szállás a lodge-ban.

4. nap Reggeli után visszautazás hajóval Cano Blancóba, majd onnan autóbusszal az ország középső részén emelkedő Arenal vulkánhoz, La Fortunába. Útközben ebéd. Este fakultatív program: fürdőzés és vacsora a Paradise Hot Springs forrásainál. A fürdőparadicsom csodálatos környezetben, trópusi növényekkel körülölelve fekszik, természetes medencéinek vizét az Arenal vulkán fűti. Szállás Fortuna és az Arenal vulkán közelében.

5. nap Reggeli után látogatás az Arenal Vulkán Nemzeti Parkban. Az 1657 méter magas Arenal Costa Rica egyik legfiatalabb és legaktívabb vulkánja, és az ország egyik első számú látnivalója. Kb. 2 órás gyalogtúra a vulkánnál, amely során az 1968-as lávakitörés nyomai is láthatók. Ebéd, transzfer az Arenal-tóhoz, majd átkelés hajóval Monteverdébe, a felhőerdők hazájába. Transzfer autóbusszal a monteverdei szállodába.

6. nap Reggeli után kirándulás a Monteverde felhőerdő természetvédelmi területére. Mintegy 450 madárfaj - és több mint 100 állatfaj él ebben a csodálatos és páratlan környezetben. Délután transzfer autóbusszal a csendes-óceáni partvidékre, az ország középső részére, Manuel Antonio festői tengerpartjára. Útközben ebéd. Elhelyezkedés a park és a tengerpart közelében lévő szállodában, szállás.

7. nap Reggelis ellátás és pihenés a szállodában, vagy a tengerparton. Fakultatív program: a dús növényzetű, gazdag állatvilágú Manuel Antonio Nemzeti Park felfedezése két és fél órás gyalogtúra során. Szállás a Manuel Antonio nemzeti park közelében.

8. nap Reggeli a szállodában. Elutazás autóbusszal San Joséba, Costa Rica fővárosába. Félnapos autóbuszos városnézés: a rezidenciális városrészek, a parkok és a központ, a Costa Rica-i Egyetem, a kormányépületek, az 1890-ben épült Teatro Nacional impozáns épülete kívülről, majd a Nemzeti Múzeum megtekintése, ahol régészeti leletek és gyarmati emlékek láthatók. Szállás San Joséban.

9. nap A korai reggeli után transzfer a repülőtérre. Elutazás menetrend szerinti járattal Panamavárosba. A megérkezést követően transzfer a városi szállodába. Fakultatív program: libegővel az esőerdőben. A különleges program a fák tetejének magasságból, 4 fős "légi villamosokról" (Areal Tram) mutatja meg a panamai esőerdők változatos élővilágát. A programot egy ökológiai kiállításon tett látogatás zárja, ahol pillangófarm, béka kert és orchidea "óvoda" tekinthető meg. Szállás Panamavárosban.

10. nap Reggeli után Panamaváros felfedezése egész napos városnézés keretében. Látogatás az emblematikus Panama-csatornához, mely a Csendes-óceánt és az Atlanti-óceánt köti össze és mesterséges vízi útján naponta 35-40 hajó halad át. Látogatás a Miraflores Látogatóközpontban, ahol ismerkedés a csatorna történetével és mindennapi működésével. A kilátópontban megfigyelhető az áthaladó hajóforgalom. Ezt követően utazás az 1673-ban épült, elbűvölő Casco Antiguo városrészbe, melynek hangulatát a gyarmati stílusú, színes házak és épületei adják. A gazdagon díszített templomok, köztük a San Jose templom híres arany oltárának megtekintése, mely Morgan kapitány, a hírhedt kalóz fosztogatását és pusztítását is túlélte. Ebéd az egyik óvárosi étteremben. Délután látogatás a Biomuseumban, mely a világhírű építész Frank Gehry egyetlen latin-amerikai épülete. Szállás Panamavárosban.

11. nap Reggeli után egész napos látogatás az Embera Quera őslakos közösség falvában. Kora reggel elutazás a vasútállomásra, utazás vonattal Colónba. A kb. egyórás vonatút a dzsungelen és a Soberania Nemzeti Parkon át vezet, a Panama-csatorna mellett. Transzfer az Embera Quera őslakos közösség lakóhelyéhez, mely a Gatun-folyó végén található. 30 perces kenutúra során ismerkedés a lenyűgöző növény- és állatvilággal, és a közösség életmódjával. A faluban a közösség egyik tagja mesél az Embera őslakosok kultúrájáról, ételeiről, nyelvéről, majd tradicionális zenei és táncbemutató következik. Hagyományos ebéd a faluban, vásárlási lehetőség az őslakosok kézműves munkáiból. Visszautazás Panamavárosba, ahol szállás.

12. nap Egész nap szabad program Panamaváros további felfedezésére, múzeumlátogatásra vagy vásárlásra. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járattal Budapestre.

13. nap Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.
Elhelyezés
Középkategóriás szállásokon
Kiegészítő információk
Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal Budapest - San José - Panamaváros - Budapest útvonalon, átszállással, a körutazás során légkondicionált autóbusszal, ill. hajóval

Elhelyezés: helyi középkategóriájú szállodák és turista lodge-ok kétágyas szobáiban (1 éj San José, 2 éj Tortugero, 1 éj Arenal, 1 éj Monteverde, 2 éj Manuel Antonio vidéke, 1 éj San José, 3 éj Panamaváros)

Ellátás: félpanzió

Minimum létszám: 20 fő

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Costa Rica és Panama
indulási időpontok:

2017-04-21

időtartam: 11 éjszaka
Középkategóriás szállásokon
Részvételi díj694 000 Ft/fő
Egyágyas felár169 000 Ft/fő
Kötelező járulékok
Repülőtéri illeték169 000 Ft/db
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival
 • a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • illetve a program szerint hajóval
 • 11 éjszakai szállás helyi középkategóriájú szállodák és turista lodge-ok kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás a leírás szerint (11 alkalommal reggeli, 3 alkalommal vacsora és 7 alkalommal ebéd)
 • a programleírás szerinti kirándulások a szükséges belépőkkel
 • baleset -, betegség - és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • magyar idegenvezető
Az ár nem tartalmazza:
 • repülőtéri illetékek és díjak
 • fakultatív programok
 • felárak
 • helyi borravaló
 • kilépési illeték: 29 USD/fő