Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Baltikum - Lengyel körút

Azonosító szám: 37024időtartam: 8 nap / 7 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2017. június 23., péntek
Hotel 3***
Program
1. nap:
Budapest-Miskolc-Kassa-Eperjes-Duklai hágó-Zamosc ]
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés Eperjesre. A várost a Tarca-parti Athénnak is nevezték, mivel sok híres egyéniség tanult itt. Városnézés, majd a Duklai-hágó (502 m) érintésével érkezünk meg utunk Zamo¶ćra, mely világviszonylatban egyedülálló, közel áll a "tökéletes város" fogalmához. Reneszánsz Gyöngyszemnek, vagy Észak Padovájának is nevezik. Esti sétánk alkalmával megcsodálhatjuk a városházát karcsú tornyával, a főteret körülölelő házakat árkádos folyosóikkal, és az örmény kereskedők gazdagon díszített házait.

2. nap:
Zamosc-Lublin-Minszk]
Reggeli után Lengyelország keleti kapuját Lublint keressük fel. Városnéző sétánk során többek között megtekintjük a várat, és a Szentháromság-templomot, amely ötvözi a katolikus és az orosz-bizánci stílust, és a város építészeti szimbólumát, a Krakkói Kaput. Folytatjuk utunkat Fehéroroszországba, a híres erődvárosnál Bresztnél lépjük át a határt. Szállás elfoglalása Minszkben.

3. nap:
Minszk-Vilnius]
Délelőtt a Belarusz (Fehérorosz) Köztársaság fővárosa, Minszk látnivalóival ismerkedünk (ortodox és katolikus katedrális, városháza). Továbbutazás a Vilnia és a Neris folyók találkozásánál fekvő litván fővárosba, Vilniusba. Gyalogos városnézés az Óvárosban. Vilnius részben ma is fallal övezett történelmi belvárosa a Világörökség része. Katolikus és ortodox érseki székhely, és itt található Kelet-Európa egyik legrégebbi egyeteme, amelyet 1579-ben Báthory István alapított. Felfedezzük ezt a csodálatos, hangulatos várost, majd az esti órákban a szálláshely elfoglalása.

4. nap:
Vilnius-Trakai-Riga]
Reggelit követően a gyönyörű fekvésű Litván főváros egyik legfontosabb nevezetességét a Péter-Pál katedrálist tekintjük meg, majd felkeressük a három tó által közrefogott, keskeny földnyelven fekvő Trakai hangulatos városkáját. A vízre épült várossal szemben, a Galvé-tó egyik szigetén büszkén magasodó, XIV. századi gótikus vár lenyűgöző látványt nyújt. A romantikus kastély ma múzeumként működik, épületét egy kis hídon közelíthetjük meg. Trakai festői települése, Litvánia hajdani fővárosa színes házairól is ismert, ma az ország egyik legfontosabb látványossága, Litvánia gyöngyszeme. Érkezés a Balti tenger partján fekvő Rigába, Lettország fővárosába a késő délutáni órákban. Városnézés a lett fővárosban a legfontosabb látnivalók megtekintésével. Belvárosi séta a nyüzsgő főváros macskaköves utcáin ahol megcsodálhatjuk a gyönyörű szecessziós épületeket, egykori kereskedőházakat is. A történelmi városközpontban a Városháza, a gótikus Szt. Péter templom és a dómtemplom, a Feketefejűek háza, a középkori vár és várfal, a Lőportorony és a Szabadság emlékmű lesznek legfontosabb látnivalóink. Esti érkezés a szállodába.

5. nap:
Riga-Rundale-Keresztek hegye-Palanga-Klaipeda]
Bauskába utazunk, ahol megtekintjük Lettország barokk gyöngyszemét, a Rundale Kastélyt, melyet Rastrelli a szentpétervári Téli Palota tervezője, építője tervezett. Séta a kastély kertben. Következő megállónk a Siauliai városától 12 km-re található Keresztek hegye, ez a litván katolicizmus különleges emlékhelye, mely egyedülálló az egész világon. A 10 méter magas domb egy kora középkori földvár maradványa, ma 15.000 nagyobb és mintegy 40.000 kisebb kereszt áll itt, a lécekből összetákoltaktól a művészi mestermunkákig. A Keresztek hegye (Litván Golgota) évszázadok óta a litvánok egyik legerősebb nemzeti szimbóluma. Az ország nyugati részén található Palanga kedvelt nyaralóhely, csodálatos homokos tengerparttal rendelkezik. Napunkat a litván tengerpart legnagyobb városában, Klaipedában zárjuk.

6. nap:
Klaipeda-Kur földnyelv-Nida-Kaunas]
Városnézés Klaipedaban, az egykori Memel-vidék litván kikötőjében, melyet valaha németek laktak. Történelmi óvárosa ma is viseli a majd 700 éves germán hatást. A házak láttán úgy érezzük, mintha Németországban járnánk. Komppal átkelünk a Kur-földnyelvre. Az átalagosan 1 km széles félsziget, a Baltikum egyik legjelentősebb természeti látnivalója, az UNESCO Világörökség része. Itt található Európa legnagyobb mozgó homokdűnéje. Végezetül séta Nida hangulatos halász­falujában, ahol Thomas Mann töltötte nyarait. Rövid városnézés Litvánia második legnagyobb városában, a két világháború közötti időszak litván fővárosában, Kaunasban. A XII. században alapított Kaunas az ország két legnagyobb folyójának a Nemunasnak és a Nerisnek az összefolyásánál található. Látogatás a hangulatos történelmi városközpontban, ahol a Városháza tér, a "Fehér Hattyú" elnevezéssel is ismertté vált Városháza épülete, a Katedrális és a Vytautas templom lesznek legfontosabb látnivalóink. Este szállás elfoglalása.

7. nap:
Augustów- Mazuri tóvidék- Gierlóz -Varsó]
Három tó közvetlen szomszédságában terül el Augustów, egy kellemes vízparti üdülőváros. Alkalmas kiindulópont a Mazuri tóvidék felfedezésére, mely Lengyelország egyik leglátványosabb vidéke. Több ezer, egymáshoz kisebb folyókkal, csatornákkal kapcsolódó tó (köztük az ország két legnagyobb tava), és Közép-Európa legkiterjedtebb erdősége festői tájat alkot. A Gierloz melletti erdőben tökéletesen elrejtve fekszik Hitler egykori főhadiszállása, az ún. Farkasverem, amit 1941-1944 között használt. Este érkezünk Varsó környéki szállásunkra.

8. nap:
Varsó - Budapest]
Reggeli után séta a bevárosban, a részben újjáépült óváros, a világörökség része. Városnézésünk után továbbutazás Magyarországra, érkezés az esti órákban.
Elhelyezés
Hotel 3***
Ellátás: reggeli

Kiegészítő információk
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről
HAMAROSAN!

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik - videó vagy DVD, büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli Pu. Koronaőr köz 05:30
Hatvan-MOL Benzinkút
Gyöngyös-Toronyház parkoló
Eger-MOL Benzinkút (Mátyás király út)
Miskolc-Búza tér (Mc'Donalds parkoló)

Az útvonal hazafelé módosul!
Leszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz
Vác - Központi pályaudvar-Toronyház

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Baltikum - Lengyel körút
indulási időpontok:

2017-06-23

időtartam: 7 éjszaka
Hotel 3***
Részvételi díj139 900 Ft/fő
Egyágyas felár43 500 Ft/fő
Félpanzió29 900 Ft/fő
Kötelező járulékok
Vízum6 500 Ft/db
BBP
BBP biztosítás580 Ft/fő/nap
Sztornó
Sztornó biztosítás1.50 %
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • utazást autóbusszal
  • szállást reggelivel
  • idegenvezetést
Az ár nem tartalmazza:
  • BBP biztosítást
  • sztornó biztosítást
  • belépőket
  • vízum