Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kastélyhotel Sasvár Resort

3242 Parádsasvár, Kossuth u. 1., Magyarország
Bemutatkozik...

...az ország:"...megfogyva bár, de törve nem...", 1100 éve Európában.
...a régió: a síkság, a vízpart, s a hegyvidék csodálatos megjelenése az Alföld, a Tisza-tó és a Mátra formájában.
...a hegység: a Mátra, amelynek van kapuja, legmagasabb csúcsa,... és szive: az ezerméteres hegyek védelmező ölelésében fekvő Parádsasvár.
...a község: a Mátra északi oldalán, Budapesttől 100 km-re, a 24 sz. főút mellett, festői völgyben húzódik meg a Tarna patak forrásvidékén a kicsiny,ötszáz lelket számláló hegyi falu, amely történelmét olyan nevek írták, mint a Rákóczi, a Grassalkovich, az Orczy és a Károlyi családok. Hírnevét az Orczyak által 1767-ben idetelepített üveghutának, valamint gyógyerejű égvényes kénes cseviceforrásának köszönheti.
...a kastély: a falu "kapujában", háromhektáros park közepén álló, fenyőfákkal és fakülönlegességekkel övezett, három részből tagolt, kerengővel egybekötött, 1827-ben épített, klasszicista épületegyüttest a Károlyiak megbízásából Ybl Miklós alakította át és bővítette 1882-ben neoreneszánsz stílusban.
...a filozófia: hazánk 1100 esztendős történelmét fémjelző nevek által birtokolt területen, egy ősi magyar család /a honfoglalás kori Kaplony nemzetségből származó/ által épített kastélyban nagypolgári színvonalon kívánunk modern szolgáltatásokat elegáns módon, értékarányos áron nyújtani. Ahol egykor a király volt a vendég, most a vendég a király!
...a hangulat: a századforduló békeéveinek nyugalmát szeretnénk oly módon közvetíteni, hogy időutazásra vállalkozó vendégeink ne szolgáltatásokat, hanem élményeket kapjanak. Ezt szolgálja a megjelenés korabelit utánzó jellegének és a mai kor technikájának diszkrét elegye.
...a szálloda: az 1998. karácsonyán megnyílt öt csillagos szállodában öt lakosztály és ötvenkét kétágyas, részben pótágyazható szoba, a különlegesség igényét szem előtt tartó színharmóniával és berendezéssel hivatott kielégíteni a különböző elvárásokat, a szolidat és a rendkívülit egyaránt. Belföldi és külföldi, egyéni és csoportos, üdülő és üzleti céllal utazó, a természet és a wellness szerelmesei, a regenerálódást, a gyógyulást igénylők mind találnak kedvükre valót kínálatunkból.
...az ajánlat: vezérlő elvünk " amennyi szoba, annyi szolgáltatás "!
  • szálloda: hitelkártya elfogadás, recepciós széf, szobaszerviz, gyermekfelügyelet, animátor, felvonók, dohányzó-nem dohányzó szoba, házikedvenc behozható és mentes szobák, fürdőszobák részben bidével, szobákban telefon, televízió, szobaszéf, minibár, a lakosztályokban pezsgőfürdő és szauna, teljes körű klímatizáltság, a Renaissance szárnyban internet lehetőség,
  • vendéglátás: étterem korszerű konyhával, reformételekkel, büféreggelivel, kávézó, söröző és nyári sörpavilon
  • termek: Monarchia Terem /méret:17,2x6,8;bankett:80;fogadás:100;szinház:100;iskolapad:70;"U"alak:-;kör:-;/, Millennium Terem /:8,8x7;40;50;50;40;30;40;/Szalon I.II.III.IV./:7x7;30;40;40;30;25;30;/. Berendezésük: minden a kornak megfelelő technika /tolmácsberendezés előzetes egyeztetéssel/, kérésre rendezvényiroda.
  • kultúra: szalonunkban kap helyet könyvtárunk és a Károlyi családot bemutató emlékfal; a szálloda közösségi tereit előzetes egyeztetéssel - belépődíj ellenében, vezetővel, - külső vendégeink is megtekinthetik, mint múzeumot.
  • wellness, sport: medence ellenáramoltatóval, víz alatti masszázzsal, pezsgőfürdő, szauna, gőzfürdő, szolárium, masszázs, konditerem, infraszauna hang-, fény- és aromaterápiával, Kneipp taposó, bowling, biliárd, fallabda, kosárlabda-, röplabda-, tenisz-, tollaslabdapálya, szabadtéri medence, játszótér, lovaglási lehetőség a lovas tanyán, horgászat, vadászat, sporteszköz kölcsönzés, nagypályás foci (a faluban).
  • egészség: fogyni és életmódot váltani kívánók, emésztési, mozgásszervi és nőgyógyászati panaszokkal küzdők számára komplett ajánlattal szolgálunk.
  • egyebek: saját park, zárt parkoló, fodrász, kozmetikus, házi oltár, mosoda, játszószoba.

...a biztonság: személyzet, kamerák, szigorú be- és kiléptető-, mágneskártyarendszer, és foglalási-érkeztetési szabályok őrzik a nyugalmat.
...a környezetvédelem: az erdő szomszédságában, annak részeként, tájvédelmi körzetben, gyógyvíz forrásának védő területén lehet-e szó másról, mint a természet imádatáról és szolgálatáról?!
...a program: Ceremóniamesterünk vezetésével megismerkedhetnek a parádsasvári üvegcsiszolás művészeivel, a parádfürdői kocsimúzeummal és istállójával, a tájházzal, gyógyvíz gyűjteménnyel, a siroki várral, meglátogathatják a történelmi Egert, és az ő Bikavérét, az aggteleki cseppkőbarlangot, a hollókői skanzent, stb.
...a barátság: aki úgy érzi, hogy a magyar nemzet páratlan építészeti remekműveinek szerelmese, s azok pusztulását nem kívánja támogatni, azt szeretettel látjuk a Kastély Baráti Kör tagjai között, akiket a szálloda vezetése megkülönböztetett bánásmódban részesít.

Térkép


Árak

Egyéni ajánlatkérés

Kattintson az ajánlatkérés gombra, és hamarosan elküldjük Önnek személyre szabott ajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS