Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Járatstop és további tárgyalások Pécsett
2006. november 03.

November 1-jétől megszűnt a Pécs-Bécs légijárat.

Az Austrian Airlines március óta kínált heti négyszeri összeköttetést a két város között, a lehetőséget gazdaságossági okokra hivatkozva szüntették meg. Az ötvenszemélyes Bombardier Q300-as gépet alkalmanként csak 5-15 utas vette igénybe, ezért már júniusban felröppentek hírek a járat megszüntetéséről, de akkor még a magyarországi igazgató, Elmar Erger ezt cáfolta.

Tarnádi Péter, Pécs új polgármestere egyelőre nem akar belenyugodni az AA döntésébe, ezért ezen a napokban tárgyal a légitársasággal az ügyről. A pécsi önkormányzat korábban 100 millió forintos támogatást különített el az AA számára, hogy összes járatán népszerűsítse Pécset, de az összegre a légitársaság nem tartott igényt. A repülőtér jelenleg egy német és egy holland légitársasággal tárgyal új járatok beindításáról.

A pécs-pogányi légikikötő a diszkont légitársaságok figyelmét is felkeltette, bár azok gépei csak akkor tudnának landolni, ha az 1500 méteres kifutópályát 360 méterrel meghosszabbítanák, amire az engedélyezési eljárás miatt 2008 előtt nincs esély. (HVG)

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Pécs
Magyarország