Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Opál-láz!
2006. október 25.

Épp most jöttünk vissza 3 hetes ausztrál forgatásunkról, még mindig pihenem az utat. 38 órát repültünk, szerencsétlen átszállások sorozata sújtott minket, mert Sydney felé - még hetekkel ezelõtt - pár napra megálltunk Hong Kongban és így visszafelé is ugyanarra kellett jönnünk, hogy olcsóbb legyen a jegy.

Így aztán 15 órányi utazás után (Sydney-Brisbane másfél óra, ott a reptéren 4, onnan Hong Kong 9) ültünk a hong kongi reptéren 6 órát - a zuhanyzó és az ágy 2 órára 250 dollár fejenként... úgyhogy maradtunk a székben "ülve" zuhanyzás nélkül...:-( Hong Kongból Párizs 14 óra (kedvenc pillanatom, amikor elrepülünk Budapest felett Párizs felé, ott átszállás pár órát és vissza Pestre megint kettõ óra. Magyarország felett vagyunk de még 8 óra amig hazaérünk. Ilyenkor mindig ejtõernyõzne az ember...

Szóval ezt az utat pihenem épp. 10 óra idõeltolódás, minden pont fordítva, éjszaka és nappal, pár napig eltart, amíg minden helyre áll.. Hong Kongban virtuális "farmerekkel" forgattunk. Olyan kínai fiatalokkal, akik online videojátékokat játszanak egész nap, virtuális pénzt keresnek és eladják az Interneten igazi pénzért amerikai és nyugat európai fiataloknak, akiknek nincs napi 10 órájuk játszani, viszont szeretnék élvezni azt a pár órát, amennyit a gép elõtt tudnak tölteni... A videojátékokról most már hónapok óta forgatunk, 3 kontinensen, lassan összeáll a mûsor!

Ausztráliában világ végi helyen jártunk - magyar opálbányászoknál. Errõl mellékeltem pár képet! Az opál homokkõben található, abszolút szerencse kérdése, hogy ki lel rá. Magyarország volt 150 éve Európában az egyetlen állam, ahol opált lehetett találni, talán ezért is "magyar" foglalkozás az "opálozás"!


Ausztrália tele van régi és mai magyar emigránsokkal, akik kincsvadász szellemmel mennek az 50 fokos hõségben fehér homokköveket "túrni", hátha rálelnek a millió dolláros kincsre.

Van, akit évtizedekig hajt a remény, hogy másnap talán milliomos lesz! És néha megesik... Kalandos, de hosszu út volt. Ez lesz a novemberi mûsor, rettegjen Gyõzike! :-) )

Sydneyben is jártunk, ott készült a naplementés kép. Egyszerűen ilyen a város, ha jó pillanatában kapja el a fényképezõgép! Jobbra a híres hid, annak jobb lábánál "dereng" az operaház. Szerintem 40 órás repülést is megér..:-)

(A frei.hu felhasználóinak e-mailben küldött beszámolóból.)

szerző: Frei Tamás , további info: http://www.frei.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Ausztrália