Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Londoni képeslapok magyar fotósok szemével
2006. szeptember 18.

Magyarország legjobb fotósát keresi a VisitBritain

"Londoni képeslapok" címmel internetes fotópályázatot hirdetett Nagy-Britannia Turisztikai Hivatala, a VisitBritain. Londonban készült fotóik beküldésével nemcsak profi, de amatőr fotósok is indulhatnak a pályázaton, amelynek érdekessége az, hogy a beküldött képekre a közönség mellett maguk a pályázaton résztvevők is szavazhatnak a www.vankepedhozza.hu internetes oldalon. A fotópályázat célja London nevezetességeinek, kevéssé ismert arcainak, kulturális sokszínűségének bemutatása a magyar utasok "objektívjén" keresztül. A szeptember 30-ig tartó verseny fődíja egy három napos londoni utazás két fő részére.

Londonban sej számos utca van... és a világváros a szabadidős, művészeti, képzőművészeti, zenei és sport programok legszélesebb tárházát kínálja az évente odalátogató mintegy 30 millió turistának, köztük 350.000 magyar utazónak. Ennek ellenére Londonról a legtöbb magyar utazónak csak a Big-Ben, a Westminster Apátság vagy a Downing Street angol nyelvkönyvekből és szótárakból ismert, mára kissé megfakult és idejemúlt képe jut az eszébe, holott a brit világváros a maga piros emeletes buszaival, fordított világával, a számos különböző nemzetiség egymásra hatásával egy igazi, nyüzsgő, multi-kulturális metropolisz.

"A Brit Turisztikai Hivatal "Londoni Képeslapok" címmel útnak indított fotópályázatával a magyar fotósok objektívjén keresztül, a magyar utazóközönségnek kívánja bemutatni az angol főváros sokszínűségét." - mondta Gődény Gábor, a VisitBritain közép-európai marketing vezetője. "Pályázatunk révén gazdagítani szeretnénk a magyar utazók Nagy-Britanniával kapcsolatos élmény és ismeretanyagát." - tette hozzá a szakember.

Annak érdekében, hogy a London minél több oldala bemutatásra kerüljön, pályázni az alábbi 12 témakörben lehet: 1) Ikonok, 2) Egzotikumok, 3) Szórakozás, 4) Sex in the City, 5) Megapolisz, 6) Tradíciók, 7) Zene, 8) Időjárás, 9) Hello Tourist, 10) Trendy, 11) Étel / Ital, 12) Parking.

A fotópályázat különlegessége az, hogy egyenlő esélyeket biztosít amatőröknek és profi fotósoknak is. A fotósok a www.vankepedhozza.hu honlapon történő regisztráció 30, minden egyes benevezett kép után pedig 10 pontot, csak más fotósok pályamunkái között szétosztható szavazatot kapnak. Az így rangsorolt 50 legjobb kép közül a győztes pályaműveket egy szakértő zsűri választja ki, melynek tagjai:

- John Nichols, Nagy-Britannia Magyarországra Akkreditált nagykövete,
- Jim McGrath, Kulturális Attasé, a British Council igazgatója,
- Réz András, esztéta,
- Szamódy Zsolt, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke,
- Arató András, a Klub Rádió igazgatója,
- Gődény Gábor, közép-európai marketing vezető, VisitBritain.

A szavazók által legjobbnak tartott pályázatok a "Londoni képeslapok" című fotókiállítás keretében lesznek megtekinthetőek Budapesten, valamint folyamatosan láthatóak lesznek elektronikus formában a pályázati honlapon is.

A fotópályázat fődíja egy két fő részére szóló, háromnapos londoni utazás, amely a város nevezetességének megtekintése és az izgalmas programok mellett profi fotós által biztosított szakmai kíséretet is tartalmaz. A pályázók az értékes fődíj mellett megnyerhetik a számos fotós ajándékcsomag egyikét is a VisitBritain jóvoltából.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
London
Nagy-Britannia