Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Poggyászpótdíj az EasyJetnél
2006. augusztus 23.

Az EasyJet diszkont légitársaság extra költséget ruház a több mint egy csomaggal utazókra, miután számos európai repülőtéren a szigorított biztonsági intézkedések bevezetésével limitálták a kézipoggyászok méretét.

A légitársaság az intézkedéssel a kiszolgáló személyzetre nehezedő nyomást és a megnövekedett munkamennyiséget igyekszik csökkenteni, illetve a gyorsabb becsekkolás érdekében arra próbálja buzdítani az utasokat, hogy kevesebb csomaggal utazzanak.

A változtatás szeptember 1-jén lép érvénybe. Az ősz első napjától minden EasyJet utas, aki egynél több poggyásszal utazik internetes jegyvásárlás esetén plusz 5 fontot, repülőtéri jegyvételkor plusz 10 fontot köteles fizetni. Az egy utasra jutó csomagok súlya összesen legfeljebb 20 kilogramm lehet függetlenül a poggyászok számától. A 20 kiló feletti csomagok után továbbra is 5 font extraköltséget számol fel a légitársaság. Az EasyJet emellett visszatér korábbi check-in időtartamához. A pultok 40 perccel a gépek indulása előtt bezárnak, 25 perccel az indulás előtt pedig már csak azt engedik be, aki online bejelentkezett és csak kézipoggyásszal utazik.

A brit kormányzat a napokban felvetette, hogy a Nagy-Britanniába közlekedők, illetve az onnan kiutazók fizessenek pótdíjat, amely fedezi a brit reptereken bevezetett biztonsági intézkedések költségeit.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Nagy-Britannia