Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Törökország raki nélkül - alkoholmentes övezet arab vendégeknek
2006. augusztus 21.

A török kormányzat korábban az alkoholkimérést akarta korlátozni, most egy külön üdülőövezet kialakítását tervezik a vallási normákat szigorúan betartó muszlim turisták részére.

A raki-, sör-, bormentes üdülőparadicsomot a török-szaúdi gazdasági tanács elnöke, Ali Bayramoglu álmodta meg. A projekttel Törökország arab befektetõket szeretne az idegenforgalmi ágazat számára megnyerni - adta hírül az isztanbuli Vatan hírújság.

Az alkohol fogyasztásának korlátozása helyett egy arabok számára kialakított zóna lenne a megoldás - véli Bayramoglu. Az elnök szerint a projekt 10 milliárd dollárból (7,8 milliárd euró) megvalósítható lenne, az ötletét már a török kormányzat elé terjesztette. II. Abdullah szaudi király Törökországba tett látogatásakor az elnök kifejtette, a szaudi-török gazdasági kapcsolatok terén ez egy fontos lépés lenne. A múlt év végén a kormányzópárt AKP a dél törökországi tartományban, Antalyában akarta az italmérést csak bizonyos kijelölt zónákra korlátozni. Idegenforgalmi és egyéb civil szövetségek tiltakozása miatt a tartományi parlament végül a szigorú vallási alapokon mûködő párt indítványát elutasította. (der Spiegel)

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Törökország