Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Jégpalota Londonban - majd Budapesten is?
2006. május 01.

Jégpalotát nyitott London szívében egy Angliában élő magyar üzletember. A különleges attrakcióhoz szükséges 200 ezer liter víz Kanadából érkezett a brit fővárosba.

Szerda este mutatta be Ice Space elnevezésű jégpalotáját Londonban Pallai Péter, aki korábban több téli olimpián is szerepelt a magyar bobnégyes tagjaként.

A június végéig nyitva tartó különleges sátorban 200 ezer liter lefagyasztott vízből alakították ki a különféle jégattrakciókat. A víz Kanadából érkezett hűtőkocsikban, és speciális eljárásnak vetették alá, eltávolítva az oxigén egy részét, hogy sűrűbb és áttetszőbb legyen.

Az IceSpace állandóan változó élményt ígér az érdeklődőknek, akik megcsodálhatják a másfél millió fontos projekt jégszobrait, jégkompozíciót, a színpadon bemutatkozó pantomimművészeket, akrobatákat és kígyóembereket, és mélyhűtött vodkát is ihatnak a jégbárokban. A jégpalota része egy méretes műkorcsolyapálya is.

A jégcsodáknak helyet adó sátor anyaga a napot és az esőt egyaránt távol tartja, és állandó, mínusz 5 fokos hőmérsékletet biztosít. A tavaszi-nyári Londonban a látogatók kölcsönanorákok és ajándék meleg kesztyű, illetve nyakvédő segítségével vészelhetik át a fagyos túrát.

A közönség legfeljebb egy órát tölthet egyhuzamban a jégtérben. Az időben való távozásra a bejáratnál feltűzött csuklóvédő elszíneződése is figyelmeztet, bár a tapasztalat szerint elképzelhetetlen, valaki ne érezze a kihűlés veszélyét.

A 200 tonna súlyú, 91 méter hosszú és 21 méter magas szerkezetet egy hónap alatt rakták össze a Tower Bridge és a City Hall tövében.

A "jégcirkusz" Londonból Barcelonába, majd Berlinbe vonul tovább, és a remények szerint jövőre már külön európai és amerikai változat is készül. Pallai Pétert foglalkoztatja a fizetőképes kereslettől függően egy budapesti, esetleg Margit-szigeti bemutatkozás lehetősége is.

Az IceSpace londoni tartózkodási idejére kétszázezer látogatót várnak. A felnőtt belépő 21, a gyermekjegy ára 15 font. Minden eladott jegy árából 50 penny a WaterAid elnevezésű alapítvány számlájára kerül, de Pallai Péter és üzlettársa a gyermekeket segítő Help A London Child intézményt is támogatja.

forrás: www.inforadio.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
London
Nagy-Britannia